Nyhed

Snake & Jet er klar til Spot

Den sprængfarlige duo med det gnistrende navn udgav i sidste uge deres tredje album ”Stuff That Rotates”. I denne uge spiller de på Spot. GAFFA har mødt de to herrer bag.

Det er ved at være længe siden vi sidst har hørt fra dem. Snake & Jet's Amazing Bullit Band. Eller Thor Rasmussen og Thomas Frederiksen. For tre år siden udgav de deres andet album "Peaceboat", men siden har det stået stille. Thomas forklarer, hvordan duoen havde brug for en god gammeldags pause; "Vi ville prøve noget nyt. Derfor var det oplagt at holde en lille pause og få det på afstand, så man kunne finde ud af, hvad det nye skulle være. Vi havde spillet en masse koncerter, som endte med at blive lidt for kaotiske og tilfældige, så vi havde brug for at sunde os lidt og finde ud af, hvad vi ville."

Sumpet og lummert og med meget mere bas

Men tre år er gået og bandet har haft tid til at vælge nye veje. Det har resulteret i et noget anderledes lydbillede. De er blevet noget mere tilbagelænede, afslappede og imødekommende. Hvis man spørger Thomas, har en svensk hytte en del af æren: "Det var der, hvor vi indspillede dele af pladen. Der var ekstremt lummert og varmt. Det har smittet af. Det har givet det sådan en sumpet, vamset lyd." Thor fortsætter; "Man kunne ikke gå udenfor fordi der var myg, så vi måtte blive indenfor. Vi var kun iført badebukser. Albummet er varmt. Fugtigt. Knapt så skarpt. Mindre kontrastfyldt og med meget mere bas." Thor forklarer, hvordan de tidligere har undgået elbassen og i stedet har ladet bassen blive spillet på keyboards, orgel, manipulerede lyde, gulvtam etc. Nu har de købt sig en bas og spiller på den.


Vi er fulde af selvtillid

Snake and Jet's Amazing Bullit Band kan opleves live med sangene fra den nye plade på dette års Spot. Og udover at de får hjælp af bassist Laura Rathschau, er det ikke så lidt publikum kan forvente af koncerterne. "De bliver blæst væk. Det er nogle fine sange og masser af stoflighed og nuancer. Og samtidig er der stadig plads til lidt heavy jam. Det man kan live er jo netop øjeblikket. Man skal turde at tage øjeblikket og så spille og levere stoffet, som man nu er i humør til. Hvis man først tør spille på sine instrumenter, så kan der opstå noget, men det kan også gå galt. Det kan godt være farligt. Det kan gå begge veje. Det kan blive pinligt."

Thomas tilføjer: "Vi plejer jo at spille meget mere løst. Det har jo nærmest været anarkistiske fortolkninger af vores egen plader. Nu vil vi gerne prøve at spille pladen sådan som den lyder. Men stadig være åben for lidt looseness og lidt impro. Det er en meget fin balance." De griner begge to, men slutter af med en indbydelse til publikum. "Kom til vores koncerter, vi er blevet megagode og er fulde af selvtillid."


Læs det fulde interview i GAFFAs artikelsektion.

ANNONCE