Nyhed

Soulsavers streamer nyt album med Dave Gahan

Soulsavers udgiver den 21. maj albummet ”The Light The Dead See” featuring Dave Gahan. Nu kan du streame hele albummet.

Som tidligere varslet her på GAFFA udgiver den engelske producergruppe Soulsavers et nyt album den 21. maj i år. Albummet har titlen "The Light The Dead See". Albummet er opstået i et samarbejde med Depeche Mode-forsangeren Dave Gahan. I dag kan du streame hele albummet her.

Samarbejdet mellem Soulsavers og Dave Gahan opstod under en Europatour i 2010, hvor Soulsavers var inviteret med for at varme op for Depeche Mode. Efter touren tog Dave Gahan tilbage til New York og Soulsavers tilbage til England. Gahan skrev tekster og indspillede vokaler i New York, og Soulsavers lavede arrangementer i England. Fragmenter af lyd blev samlet, og sød musik opstod. Der blev lagt sidste hånd på den søde musik i det legendariske Abbey Road-studie.

Både Gahan og Soulsavers har efter eget udsagn oplevet projektet som noget spontant, overraskende og magisk. De oplevede at være et perfekt match og havde alle tre følelsen af at være del af noget vigtigt. Soulsavers, som består af Rich Machin og Ian Glover, har tidligere benyttet sig af gæstesangere og blandt andet haft et længerevarende samarbejde med Mark Lanegan. Men denne gang er valget så altså faldet på Gahan.


Når "The Light The Dead See" kommer på gaden, er det det fjerde i rækken. Debuten "Tough Guys Don't Dance" udkom i 2003. I 2007 ramte Soulsavers for alvor et bredere publikum med albummet "It's Not How Far You Fall, It's The Way You Land", hvor de ud over Mark Lanegan havde inviteret Will Oldham (alias Bonnie "Prince" Billy) og Jimi Goodwin (Doves) til at synge med på pladen.

"The Light The Dead See" vil være tilgængelig på cd, lp og som download den 21. maj 2012.

Tracklisten er som følger:


1. La Ribera

2. In The Morning

3. Longest Day


4. Presence of God

5. Just Try

6. Gone Too Far


7. Point Sur Pt.1

8. Take Me Back Home

9. Bitterman


10. I Can't Stay

11. Take

12. Tonight


ANNONCE