Nyhed

WhoMadeWho-medlem udgiver soloalbum

Tomas Barfod er klar med albummet "Salton Sea" 22. maj

Tomas Barfod er nok mest kendt som trommeslager i albumaktuelle WhoMadeWho og som halvdelen af duoen Filur, men han har også mange andre jern i ilden, og af samme grund har han haft vikar på i WhoMadeWho på gruppens nylige Danmarksturné i form af Malte Aarup-Sørensen (eks-Dúné).

Tomas Barfod er netop hjemvendt fra Los Angeles, hvor han har færdiggjort sit soloalbum "Salton Sea" samt produceret forskellige amerikanske kunstnere.
Albummet udkommer i morgen den 22. maj og bliver udgivet på det amerikanske pladeselskab Friends of Friends. Allerede inden udgivelsen har albummet fået omtale i en række markante internationale medier, for eksempel Pitchfork, BBC Radio 1, Fader og Dazed & Confused.

Vokalerne leveres delvis af Barfods WhoMadeWho-kollega Jeppe Kjellberg, men der er også sang fra svenske Nina Kinert og den amerikanske filmkomponist Lydia Ainsworth, og musikken er elektronisk og dansabel og rummer både poppede og mere eftertænksomme passager.

Efter sin hjemkomst barsler Tomas Barfod med remixes og produktioner af en række internationale kunstnere, og inden længe drager han på en intensiv Europa/Mellemøsten/USA-tur både som dj og med WhoMadeWho.

Tomas Barfod udgav i 2007 soloalbummet "Seriøs" under aliaset Tomboy, men hans nye soloalbum er hans første i eget navn. I 2007 uddelte GAFFAs anmelder Thomas Borre fire stjerner til "Seriøs" og skrev blandt andet: "Tomboy slipper rigtig godt af sted med det meste, og for min skyld måtte han gerne droppe både Filur og WhoMadeWho til fordel for at forfine sit eget personlige udtryk, for det er væsentligt mere interessant og eksperimenterende end de øvrige projekter, han er involveret i."

Tomas Barfod har dog ikke lyttet til GAFFA-anmelderens råd, men nu er han altså tilbage som solist.

Hør førstesinglen "Broken Glass" featuring Jeppe Kjellberg her.

ANNONCE