Nyhed

Fem højdepunkter fra SXSW 2012

2000 bands til verdens mest kaotiske festival, SXSW, har fyldt gaderne i universitetsbyen Austin, Texas. GAFFA anbefaler fem artister fra SXSW 2012.

Verdens største og muligvis mest kaotiske festival, SXSW, har fyldt gaderne i den 700.000-population store universitetsby Austin, der udover at være kendt for festgaden 6th Street og være Texas' hovedstad er en glad musik-, bbq- og cykelby.

I en enkelt uge af marts måned invaderes Austin af mere end 2000 bands, hvilket gør branchefestivalen ca. 15 gange så stor som Spot Festival eller seks gange så stor som den vigtigste europæiske branchefestival, EuroSonic. I stedet for at håbe på, at man kan nå det hele, så bliver der prioriteret hårdt af bands, branchefolk og medier. GAFFA anbefaler fem artister fra SXSW 2012, der også talte koncerter med A$AP Rocky, 50 Cent feat. Eminem, Bruce Springsteen og The Shins for at nævne et par hovednavne.

Mikal Cronin


SXSW er mere end noget andet sted et mekka for garagerocken, og Mikal Cronin er en af de mest lovende amerikanske kunstnere på den front i Jay Reatards fravær. Cronins sange er ukuelige, bølgende og knapt så smadrede produceret - og i hans gruppe kan man af og til være heldig at finde hans gode ven Ty Segall. (http://mikalcronin.bandcamp.com/)

THEEsatisfaction

Et af de nye skud på Seattle-pladeselskabet Sub Pop, som mange nok husker for deres grungeudgivelser i 90'erne og for folkrock i 00'erne. Sub Pops popularitet er dalet, men til gengæld har independent-pladeselskabet genfundet pionerånden og udgiver for tiden rigtigt gode, grænsesøgende plader. Et godt eksempel er deres to første (i øvrigt lokale) hiphop-signinger, Shabazz Palaces og THEEsatisfaction, sidstnævnte er en superkarismatisk og velproduceret blanding mellem soul og fri hiphop. Old school, men fremsynet. (http://www.facebook.com/pages/THEEsatisfaction/130540100350873)


Girls

Christopher Owens' lidende sangskrivning og lidt usædvanlige skæbne er elementerne i Girls' sange, der blev hyldet i indiemagasinerne ifm. Album fra 2009 og deres aktuelle Father, Son and The Holy Ghost. Girls er et kryds mellem Felt, Elvis Costello og Leonard Cohen. Ikke mindst fordi livekvintetten Girls bliver bakket op af tre soulsangerinder på kor i en rendyrket koncertextravanganza, der stadig skylder Danmark et besøg. (http://www.facebook.com/GIRLSsf)

Nguzunguzu


Nguzunguzu er en Los Angeles-baseret producerduo, der har udgivet en del remixes og ep'er, men måske mest af alt er kendt for at have turneret med Gang Gang Dance og M.I.A. (og var med på dennes mixtape). Nguzunguzu er relativt eksperimenterende og bryder dubstep mod musik fra hele verden. (http://www.facebook.com/pages/NGUZUNGUZU/353887257279)

Thee Oh Sees (billedet)

San Fransisco-rock'n'roll-garage-gruppen Thee Oh Sees med energiske John Dwyer i front og blandt andet to trommeslagere udgiver musik i en konstant strøm og har mere eller mindre udgivet fem plader på de sidste tre år. Også live er der fart over feltet og masser af variation inden for garagerock-idiomet. (http://www.facebook.com/TheeOhSees)


Danske bands på SXSW 2012:

I Got You On Tape
Choir Of Young Believers
Thee Attacks
The Migrant
The Interbeing
The Foreign Resort
The Good The Bad
Dad Rocks
Poul Krebs (House Of Songs)
Thulebasen
Labrador
Cat Caught Lark

ANNONCE