Nyhed

James Taylor er klar til danske koncerter

Vi har fanget singer-songwriter-veteranen for at få en forsmag på, hvad vi kan forvente

Singer-songwriter-legenden James Taylor spiller i Tivolis Koncertsal den 26. april og Musikhuset, Aarhus, 30. april. Vi har fanget ham for at høre lidt om, hvad vi kan forvente.

Hvordan er det gået i øvelokalet?

– Vi går først i gang om nogle dage. Jeg ser frem til det, men vi er altså endnu ikke gang.


Hvad kan publikum forvente af koncerterne?


– Nu skal du høre: det er et lille band, med Steve Gadd på trommer, Larry Goldings på klaver, Jimmy Johnson på bas, og jeg spiller guitar og synger. Det er en kvartet, så vi har kapaciteten til at spille forholdsvis højt og rocke igennem, men også evnen til at spille meget...du ved, meget af denne her musik er meget intim, og jeg elsker at arbejde på denne her måde, med et lille band. Min yndlingsmåde at spille musik er for 1000-2000 mennesker. Det er sådan, musik skal spilles. Så jeg ser frem til den frihed, der ligger i at have et lille band.

Hvad gør du, umiddelbart inden du går på scenen. Nogen ritualer?

– Jeg holder af at ankomme i god tid. Hvis koncerten er klokken otte, kommer jeg klokken fire. Vi laver en grundig lydprøve, jeg skal have lidt mad, meditere og varme stemmen op. Sørger for, at alt er klar. Jeg har behov for at have nogle timer på stedet for at føle mig nede på jorden, føle at jeg faktisk er ankommet. Jeg ved, at der er folk som kan ankomme et kvarter inden showet og bare vade ind på scenen, men jeg er ikke en af dem. Jeg er nødt til at forberede mig.

Må jeg spørge, hvad der er på din "rider" – hvad skal der være til rådighed backstage?

– Det meste af rider'en handler om de lyd- og lysforhold, vi har brug for. Og så beder den vel om noget mad og vand til musikerne og crewet. Og to omklædningsrum, da vi for det meste er både mænd og kvinder på landevejen. Det er en meget simpel liste, ikke noget med røde M&Ms eller den slags pis.

 

Køb billetter til koncerterne via GAFFA Live.

ANNONCE