Nyhed

Kenneth Bager fylder 50 år

Danmarks grand old man på dj-scenen runder i dag sit halvtredsindstyvende år

Kenneth Bager har i over tyve år defineret dansk klubkultur og har samtidig selv udgivet musik og ejer pladeselskabet Music For Dreams. I dag bliver han 50, og det skal fejres.

Kenneth Bager blev meget hurtigt en vigtig spiller på klubscenen efter at have arrangeret de berygtede Coma-fester i slutningen af 80'erne i København. Han bærer en stor del af ansvaret for det klubmiljø der findes i Danmark nu, og bliver ved med at forny sig selv og inspirere sine kolleger.

Kenneth Bager har som fremadskuende distributør formået at sætte præg på den skandinaviske musikkultur, og har i den rolle blandt andet skrevet kontrakt med Moby og Dance to the Trance. Bager har også været producer på et utal af plader og er i øvrigt direktør og producer på sit eget selskab Music For Dreams, der blandt andre huser Lulu Rouge, Hess Is More, Giana Factory og selvfølgelig Bagers eget projekt The Kenneth Bager Experience, ligesom det udgav Auras debutalbum "Columbine".

Kenneth Bager laver også selv musik. I 2006 udgav han sit album "Fragments From A Space Cadet", der leverede flere radiohits. Særligt kan man nævne sangen "Fragment One (...and I kept hearing)", der om ikke andet blev enormt kendt da den i en modereret udgave et par år tidligere blev brugt som intromelodi til det utroligt populære satireprogram Drengene fra Angora. Men også "Fragment Eight (The Sound of Swing)" med de særegne børnestemmer, der synger "na na na" har været populær, og blev ikke mindre populær, da sangeren Aloe Blacc tilføjede melodi og tekst til nummeret sidste år.

Kenneth ryger en gang imellem op til mainstream-overfladen, hvor vi andre møder ham enten i forklædning eller som en mand, vi synes, at vi har set før eller burde vide hvem er. Det sker for eksempel, når hans nummer bliver brugt som intro til et populært satireprogram, eller når han sidder ved siden af Carsten Soulshock, når der bliver afholdt bootcamp i X Factor, eller når han til det danske melodi grand prix er overdommer i juryen og bestemmer, hvem der falder og hvem der skal stå.

For en dj-legende er dét at have fødselsdag en tirsdag ikke hensigtsmæssigt, for det skal fejres med manér. Derfor afholder Bager en storslået fest, hvor dresscoden dikterer at man skal være så kreativ som mulig. Vi ville gerne kunne fortælle hvor festen foregår, men stedet bliver holdt hemmeligt indtil på lørdag den 10. marts, hvor slaget står om aftenen. For at fejre Bager kommer Boy George og giver et nummer samt en lang række dj's.

Billetter til fødselsdagfesten kan købes her

Forresten havde GAFFA en forudanelse om Bagers succes og valgte på forsiden i januar 1990 at give deres bud på tre dj's, man skulle holde øje med. De tre unge herrer på billedet er: bagerst Kjeld Tolstrup, til venstre Carsten "Soulshock" Schack og Kenneth Bager til højre. Se januarnummeret af GAFFA-magasinet fra 1990

Hør hittet "Fragment One (...And I Kept Hearing)":

ANNONCE