Nyhed

Steppeulven 2022: Og vinderne er...

GAFFA.dk – alt om musik

Guldimund blev den store vinder til Steppeulven 2022

Det blev musikeren Guldimund, der også lyder navnet Asger Nordtorp Pedersen, som kunne hive flest statuetter med hjem, da de danske musikanmeldere søndag aften uddelte Steppeulven 2022 på Bremen Teater med en vis pandemirelateret forsinkelse. Prisfesten afholdes normalt i januar.

Steppeulven uddeles af Foreningen af Danske Musikkritikere, som består af musikanmeldere med tilknytning til en række danske dagblade og musikmedier.


Den samlede vinderliste kan ses nedenfor.

Guldimund vandt Årets Udgivelse for albummet Dem, vi plejede at være. Han vandt også Årets Tekstforfatter og Årets MusikerÅrets Livenavn var The Minds of 99, Håb gik til singer-songwriteren Barbro, og Årets Sang gik til Andreas Odbjergs nyklassiker "I morgen er der også en dag". Priserne for Årets Komponist og Årets Producer gik til Iceage for deres arbejde på det femte album Seek Shelter, og Årets Vokalist blev Selma Judith.

Initiativprisen gik til foreningen Another Life for deres arbejde med rapporten Repræsentation i den danske musikbranche - på og bag scenen 2021. ”De hårde tal lægger pres på branchens portvagter og skrankepaver på øverste etage”, som det hed sig i begrundelsen.


Årets Pionerpris gik til dj, klubarrangør og pladeselskabsejer Kenneth Bager. Fra motivationstalen lød det:

”Pionéren har i perioder yndet at omtale sig selv som en bonderøv, og hvis det stadig passer, er det i hvert fald en usædvanlig cool, fremsynet, nysgerrig, stædig, festlig og globalt orienteret bonderøv, som modtager Pionérprisen. Han er egentlig slet ikke musiker. Men hvis musik skal leve, er der brug for, at der kommer en eller anden med nogle store ører og siger: Det dér, det rykker. Og som bagefter tager musikken under armen og spiller den for andre mennesker. På en klub, på en bar, i radioen eller placerer sangen på en vel-kurrateret playliste eller en compilation. Den slags er Årets Pionér mester i. Han laver selv musik, og så er han formidler af musik. Han har i mere end 40 år hjulpet musikere og sange med at finde et publikum”.

VINDERNE AF STEPPEULVEN 2022:


Årets Håb: Barbro

Årets Vokalist: Selma Judith

Årets Tekstforfatter: Asger Nordtorp Pedersen (Guldimund)


Årets Musiker: Asger Nordtorp Pedersen (Guldimund)

Årets Producer: Nis Bysted, Sonic Boom & Iceage for Iceage, Seek Shelter.

Årets Komponist: Iceage


Årets Sang: Andreas Odbjerg "I morgen er der også en dag"

Initiativprisen: Foreningen Another Life

Årets Udgivelse: Guldimund, Dem, vi plejede at være


Årets Livenavn: The Minds of 99

Årets Pioner: Kenneth Bager

Foreningen af Danske Musikkritikere består af musikskribenter fra dagbladene og musikmedierne Berlingske, B.T, Børsen, Dagbladet Information, Ekstra Bladet, Fyens Stiftstidende, GAFFA, Politiken, Soundvenue, Passive/Aggressive, Weekendavisen og Kristeligt Dagblad.   


LÆS OGSÅ: STEPPEULVEN-REPORTAGE: Næsten-debutant blev den store vinder – og ikke-musiker vandt Pionerprisen

ANNONCE