Nyhed

Kim Wagner på vej med album

Vinderen af TV2-talentshowet Voice udgiver sit andet album halvanden måned efter sejren i sangkonkurrencen

Tilbage i februar vandt den 45-årige Kim Wagner TV2's sangkonkurrence "Voice – Danmarks største stemme", og nu er han så lige om hjørnet med sit andet album, "Universe Outside This World", som udgives af Universal Music mandag den 16. april.

"Jeg valgte at stille op i Voice, fordi der her endelig var et vindue på tv, hvor man kunne få lov til at høre nogle rigtige og seriøse sangere – et vindue, der også var for professionelle musikere", siger Kim Wagner, der har levet af musikken, siden han gik i gymnasiet.

Tilbage i 1999 udgav Kim Wagner sit første solo-album, "All I Ever Wanted", på pladeselskabet EMI-Medley, et album, der dog ikke blev den helt store kommercielle succes. I midthalvfemserne kom han med i Sanne Salomonsens band, og Sanne indspillede dengang en af Kims sange på albummet "Language of the Heart" fra 1994. Kim Wagner har som solist spillet en lang række koncerter i ind- og udland, og i de sidste par år har han blandt meget andet haft en duo med Martin Brygmann.

Da Kim Wagner første gang betrådte scenen i Voice-showets såkaldte Blind Test-program, fik hans stemme alle showets fire coaches til at vende sig om inden for 16 sekunder, hvilket forblev rekord gennem hele programrækken. Dette betød, at der for Kim var frit valg mellem de fire coaches, Sharin Foo, Steen Jørgensen, L.O.C. og Lene Nystrøm. "Jeg valgte L.O.C. som min coach, dels fordi han var den første, der trykkede – det skete efter blot seks sekunder – og dels fordi det var L.O.C., jeg fra start havde tænkt, at jeg helst ville arbejde med," fortæller Kim.

Kim Wagner har skrevet sange i mange år. Sammen med Universal Music gik han straks efter sejren i gang med at udvælge sange til albummet, og de første to uger af marts har Kim Wagner tilbragt i Medley-studiet i København, hvor han sammen med producer Søren Mikkelsen (Kim Larsen, Sys Bjerre med flere) og soul-produceren Moh Denebi fra Stockholm samt et hold af musikere har indspillet et album med 10 af sine egne sange og to cover-numre. En af Kim Wagners sange er skrevet og produceret i samarbejde med Isam B fra Outlandish og Chief 1 og blev skrevet efter et tilfældigt møde, efter at pladen egentlig var færdigindspillet, men den kom altså med i sidste øjeblik.

Kim Wagner spiller selv flere instrumenter, har co-produceret albummet og arrangeret koret, og blandt sangene på albummet finder vi "The Song, Oh", som Kim Wagner fremførte i Voice-showet, og som udkom på single umiddelbart efter showet. Musikken er en blanding af pop, rock, soul, folk, r&b med mere.

Ifølge arrangørerne af Voice er det ikke tidligere sket i noget land, at en vinder af Voice-showet indspiller et helt album med stort set kun egne sange, og at albummet er klar til udgivelse blot halvanden måned efter finalen.

Albummet udkommer på cd og som download mandag den 16. april. Ud over de 12 sange på albummet finder man fem bonus-tracks, som er de sange, Kim Wagner sang undervejs i "Voice – Danmarks største stemme".

Se Kim Wagner spille første single fra albummet, "The Song, Oh" her:


ANNONCE