Nyhed

Ny DR-serie om dansk pop i 80’erne

I 10 programmer inviterer P7 MIX på ”Datidens Unge” med musik fra 80’erne

DRs radiokanal P7 MIX kører for tiden 10 programmer om hvert år i popmusikkens guldalder, 80'erne. Hvert år får sin udsendelse, som bliver krydret med interviews fra de kendte stjerner.

1980'erne bliver ofte refereret til som dansk popmusiks guldalder. Hverken før eller siden er der blevet solgt så mange lp'er og cd'er med dansk popmusik. De helt store danske bands kunne sælge op mod 300.000 plader, et tal som de danske musikere kun kan drømme om i dag. Salgstallene betød, at kunstnerne havde råd til at bruge den rette tid i studiet, hvilket resulterede i at kvaliteten af sangene og "holdbarheden" på indspilningerne holder i dag.

For at hylde tidsalderen har P7 MIX lavet i alt ti programmer om den danske 80'er-pop som går under titlen "Datidens Unge – Dansk Pop i 80'erne år for år". Programmet dækker, hvilket fremgår af titlen, årene 1980 til 1989, og bliver sendt hver søndag kl. 11.00.

Programmets vært, musik- og kulturjournalist Niels Pedersen fortæller: "Der blev skabt så mange danske klassikere i 80'erne, som stadig er holdbare. En del af dem får også nyt liv i disse år i form af flere kunstneres genindspilninger af 80'er-hits. Man taler om, at musikken i 80'erne var letbenet. Men den har vist sig at være særdeles holdbar. Måske det også skyldes, at 80'erne var et modsætningsfyldt årti med både yuppier og stor ungdomsarbejdsløshed. Det blev afspejlet i musikken, der både var præget af den glade popmusik og indadvendt, mørk musik."

Programmets lyttere kan se frem til et genhør med mange af de helt store navne i 80'erne som Sneakers, Rugsted & Kreutzfeldt og Kasper Winding til TV-2, Elisabeth og Thomas Helmig. Der bliver også nogle afstikkere til nogle af de kunstnere, som måske ikke var nogle årtiets mest markante, men som alligevel bidrog til tidens toner.

Ud over selve musikken vil der også være en lang række interviews med kunstnerne fra årtiet, heriblandt Henrik Balling fra Gangway, Elisabeth, Morten Kærså fra Moonjam, Sebastian, Steffen Brandt (billedet) og Hanne Boel.

Er man gået glip af de første programmer kan man stadig høre år 1980 og 1981 på DRs hjemmeside. Her kan man også læse mere om, hvad det enkelte årti vil fokusere på i udsendelsen. 

ANNONCE