Nyhed

Whitney Houston slår amerikansk rekord

Sangerinden slår en rekord med tre album i top 10 på den amerikanske albumhitliste

Interessen for Whitney Houstons musik er steget voldsomt efter hendes tragiske død, og hun slår nu en amerikansk rekord, idet hun er den første kvindelige kunstner til at have tre album i top 10 på den amerikanske Billboard 200-liste på samme tid. Stjernens "Whitney: The Greatest Hits" ligger solidt på en andenplads med 174.000 solgte, mens "The Bodyguard"-soundtracket er skudt op på sjettepladsen. Imens har det selvbetitlede debutalbum "Whitney Houston" fra 1985 hoppet 28 pladser frem og indtager derved niendepladsen med 30.000 solgte, skriver Billboard.com.

I alt har Houston solgt over 320.000 albums i USA gennem den sidste uge, mens 373.000 numre er blevet downloadet. Siden sangerindens død den 11. februar har hun solgt over 668.000 albums og 2,76 millioner singler alene i Amerika.

Det er dog ikke den første eller eneste rekord, som Houston har slået. Debutalbummet "Whitney Houston" lå i sin tid på førstepladsen af Billboard 200-listen i 14 uger, hvilket er den længste periode på førstepladsen fra en debuterende kvindelig kunstner. Andet album "Whitney" blev det første af en kvindelig kunstner til at debutere på førstepladsen, og i Billboard 200s 54 års historie er Houston den eneste kunstner til at have tre albums på førstepladsen i over 11 uger.

Mere om alle Whitney Houstons rekorder kan ses her.      

Hør og se musikvideoen til "I Wanna Dance With Somebody" af Whitney Houston her:

 

ANNONCE