Nyhed

Rosa Lux er klar med TV2-remix

Den københavnske dj er på vej med en række remix-singler med sine store danske helte

Den danske producer og dj Rosa Lux er på vej med en række singleudspil med remixes af ikoner og nye kunstnere. Den første singleudgivelse kommer på gaden i dag under titlen "Superheroes – Les Grand Danois Vol. 1" og består af et remix af TV2's "Natradio" fra albummet "Nutidens Unge" samt et remix af Hannah Schneiders "For The Trees".

Serien af singler har fået titlen "Superheroes – Les Grand Danois", og titlen refererer til Rosa Lux' egne danske, musikalske helte fra hendes barndom i 1980'erne:

– Det er mine helte, og det er de ting, som har været med til at farve mit indre lydbillede og min musikforståelse. Det er dem, der har lavet soundtracket til mit ungdomsliv og været med til at forme mig som musiker. Og da jeg skulle skabe universet omkring projektet, slog det mig, at de var superhelte, udtaler Rosa Lux til GAFFA og fortæller desuden, hvorfor TV-2 er iblandt:


– Min far arbejdede i en pladebutik i Roskilde, så på sin vis var det ham, der bestemte, hvad jeg skulle høre, da det var ham, der lavede kassettebånd til mig. Så en sommer fik jeg "Nutidens Unge" på den ene side, så TV-2 har været en vigtig del af min musikalske opvækst, fortæller Rosa Lux til GAFFA.

Hannah Scheider er singlens nye kunstner

Den elektroniske sangskriver Hannah Scheider er på "Superheroes – Les Grand Danois" repræsenteret som en nyere kunstner, og hun havde selv kontaktet Rosa Lux og spurgt, om dj'en ville remixe "For The Trees".


– De nye, danske kunstnere er ikke mine helte på samme måde, men det er ting, som jeg synes er rigtig spændende, og som jeg synes skal have noget mere opmærksomhed, fortæller Rosa Lux om valget af nye kunstnere til singlerne.

Rosa Lux vil ikke afsløre så meget om de kommende remix, men kommer alligevel med enkelte hints til sit publikum:

– Hvis der var nogle, der så mig i Koncerthuset, så kender de godt et af numrene, og jeg spiller også til P6-dagen i Koncerthuset, hvor jeg også kommer til at spille næste single.


Køb singlen på iTunes.

Rosa Lux' hjemmeside.

ANNONCE