Nyhed

The Jacksons til Danmark

For første gang kan popfænomenet opleves på dansk jord

The Jacksons, gruppen, der blev starten på Michael Jacksons karriere, tager nu på turne og kommer forbi Falconer Salen i København den 20. februar. Det var meningen, at Michael Jackson skulle med på genforeningsturnéen, der har været ventet længe. Men efter Michael Jacksons død i 2009 har hans brødre Jackie, Tito, Jermaine og Marlon nu valgt at tage af sted som en hyldest til "Jacko". De kalder sig The Jacksons, og det er deres første turné siden 1984.

Gruppen er kendt for deres klassiske Motown-lyd og har lavet hits som "I Want You Back", "ABC" og "Blame It On The Boogie". Hittet "I'll Be There" er den bedst sælgende single i pladeselskabet Motowns historie, og gennem slut-1960'erne og 70'erne toppede brødrende hitlisterne mange gange. 

De fem brødre voksede op i Gary i Indiana i 1960'erne og levede i fattigdom. Deres far Joe havde som ung været musiker, og han opdagede en dag, at Tito havde spillet på hans guitar i smug. Derfra fik han idéen, at hans børn skulle danne et band, og det blev til The Jackson Brothers, der bestod af Jackie, Tito og Jermaine. Senere kom de to yngste, Michael og Marlon, til og de kaldte sig herefter The Jackson 5. De debuterede i 1969 med singlen "I Want You Back", der toppede hitlisten i USA, og resten er historie. Da de i 1975 forlod pladeselskabet Motown til fordel for CBS, var de af juridiske årsager nødt til at kalde sig The Jacksons, som de også hedder i dag.  


Du kan købe billet til den danske koncert fra den 15. november via GAFFA Live

 

ANNONCE