Nyhed

Fallulah tager på forårsturné

Sangerinden besøger landets fire største byer i marts efter udgivelsen af sit andet album

I mandags udgav Fallulah singlen "Superfishyality", førstesinglen fra hendes kommende album, der er på gaden i begyndelsen af 2013 og er efterfølgeren til hendes storsælgende og prisbelønnede debut "The Black Cat Neighbourhood" fra 2010. Nu er Fallulah også klar med en forårsturné, der bringer hende til landets fire største byer i marts. Nærmere betegnet disse byer og steder:

22.03 Store Vega, København

23.03 Posten, Odense (forsalg på www.postenlive.dk)

29.03 Skraaen, Aalborg

30.03 VoxHall, Aarhus

Forsalg til de tre øvrige koncerter starter mandag den 15. oktober klokken 10.00 på Billetlugen.dk

Fallulah er ved at lægge allersidste hånd på sit kommende album. Debuten fra 2010 "The Black Cat Neighbourhood" blev en stor succes og indeholdt blandt andre numrene "I Lay My Head", "Bridges" og – i genudgivelsen fra 2011 – "Out Of It", der alle er blevet spillet heftigt på de danske radiokanaler. Den danske sangerinde begyndte at arbejde på sit nye album for halvandet år siden. Det har betydet meget tid væk hjemmefra og nogle gange ensomhed, fortalte hun i mandags til GAFFA:

– London, hvor jeg især har været meget, kan være en svær by at være i, når man som udefrakommende ikke har et netværk og venner. Man kan godt føle sig efterladt, siger Fallulah.

Det er også derfra, inspirationen til førstesinglen "Superfishyality" kommer. Den handler om Fallulah selv, der har set, hvordan musikbranchen også kan være:

– Jeg har måske været lidt naiv før. Jeg har ikke været klar over, at man som kvindelig artist især bliver udsat for nogle dogmer, hvor man eksempelvis ikke må være for gammel, og derfor er der rigtig mange i branchen, der lyver om deres alder. Du ved, man skal ligesom fremstille sig selv mere perfekt, end man er. Og det er bare nogle ting, som jeg ikke har lyst til at støtte op om. For jeg synes ikke, det er særlig sympatisk at prøve og fremstille sig selv som alt for perfekt, for det kan folk jo ikke relatere til.

Videoen til "Superfishyality" er en dansevideo, hvilket er noget, som den danske sangerinde og sangskriver har haft lyst til lave i lang tid. Den er skudt for få uger siden i Berlin, og belysningen og billederne er blide og fløjlsagtige at se på, mens stemningen derimod er dyster og barsk. Der er så at sige flere lag i videoen, og Fallulah siger selv, at kontrasterne og dybden er inspireret af universer som også ses i "Mars Attacks", "A Clockwork Orange" og "Twin Peaks", mens lysmætningen er inspireret af "West Side Story".

Det er ikke kun i Fallulahs musikvideoer, at der er flere lag. Dybden er nemlig en af de ting, som hun sætter stor pris på i både tekst og musik.

– Den nye plade er nok en del mere cinematisk i lyden. De, der har hørt sangene, siger, de minder om et filmsoundtrack. Det er lidt mere underspillet og afdæmpet i udtrykket. Jeg har brugt mange flader, og det er mere flydende. Rigtig mange vokalharmonier, men det har jeg jo altid gjort. Jeg elsker, at der er mange lag.

 

Lyt selv og se videoen til "Superfishyality" her.

ANNONCE