Nyhed

Fransk Dolkeparti spiller på jobcentre

I forbindelse med Spil Dansk Dagen spreder den satiriske danske popgruppe arbejdsløshedsglæde

Fransk Dolkeparti er et samfundssatirisk popband, som under sidste års valgkamp hittede med sangen "Mig & Sidney Lee", og på Spil Dansk Dagen i morgen turnerer de rundt på nogle af landets jobcentre for at sprede glæde. Gruppen er altid iført jakkesæt, og på dagen vil de uddele blomster, kys, knus og kram.

"Fransk Dolkeparti benytter Spil Dansk Dagen til at levere minikoncerter, der skal bryde trummerummen på de danske jobcentre for dem, der bruger deres dagligdag der, både sagsbehandlere og de arbejdsløse. Vi vil også gerne charmere os ind inden vi om et par måneder ryger ud af dagpengesystemet," udtaler Fransk Dolkeparti.

Koncerterne på jobcentrene vil blive brugt til at lave en musikvideo til Fransk Dolkepartis kommende single "Jobcenter Viborg", der er en historie om en arbejdsløs, der bliver forelsket i sin sagsbehandler. Musikvideoen vil blive instrueret af Poul Erik Madsen, som også har lavet videoen til "Mig & Sidney Lee", og han har desuden lavet tre af L.O.C.s musikvideoer. Se "Mig & Sidney Lee" nedenfor.

Jobcenterturnéen besøger Jobcenter Slagelse klokken 8, Jobcenter Fredericia klokken 10, Jobcenter Viborg klokken 12 og Jobcenter Frederikshavn klokken 14.30.

Fransk Dolkeparti har blandt andet fået roser af Steffen Brandt, der har udtalt følgende om nummeret "Kan Vi Så Få Fred" på Danmark Radios sangskriverside: "En spændende sang, som tager fat i et stort og vigtigt emne, der berører os alle. Som det tit er med store og vigtige emner, der berører os alle, har vi mest lyst til at lukke øjnene og håbe, at det går over. Eller be' til de højere magter om, at der ikke er en eller anden hat, som skriver en tåkrummende politisk korrekt popsang, som stanser problemstillingen ud i plast… Men kære FD, I får faktisk løst opgaven med en bidende ironi, som næppe lader nogen i tvivl om, at det, I gør ved at vende tingene på hovedet er at få løftet en tung sag ud til videre diskussion blandt lytterne, og i samme hug får I skovlen under den almindelige danske selvgodhed."

 

ANNONCE