Nyhed

Fransk Dolkeparti holder mindekoncert for Sidney Lee

Den satiriske popgruppe indspillede i 2011 en musikvideo med den nu afdøde realitystjerne

Mandag den 16. maj sendte realitystjernen Sidney Lees alt for tidlige død som kun 43-årig chokbølger gennem Danmark – historien vakte så stor opsigt, at Ekstra Bladets hjemmeside gik ned i tre timer.

Den tragiske nyhed har også gjort indtryk på den samfundssatiriske popgruppe Frank Dolkeparti, der tilbage i 2011 fik et mindre hit med sangen "Mig & Sidney Lee" og fik hovedpersonen til at medvirke i den tilhørende musikvideo, som du kan se nedenfor, og hvor han bogstaveligt talt bliver klædt på til at komme i Folketinget. 

Gruppen har derfor besluttet, at deres kommende koncert på Bartof Station på Frederiksberg på onsdag den 25. maj bliver en mindekoncert til ære for realitystjernen, og de lover festlige indslag, røverhistorier og masser af musik.


"Det var en hård melding, der ramte os, da vi forleden modtog den sørgelige nyhed om, at vores første spidskandidat ikke mere er iblandt os," udtaler Fransk Dolkeparti i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Sidney var utrolig sjov at hænge ud med, han havde for eksempel en kæmpe viden om 80'er-hair metal, noget som et par af FD-medlemmerne også ligger inde med, så det emne blev der snakket om på livet løs, når kameraet ikke rullede."

Fransk Dolkeparti lavede senere, i 2015, sangen "Åååh Riskær", hvor det denne gang handlede om, at den bedrageridømte finansmand Klaus Riskær ville stille op til folketingsvalget, og de fik også ham til at medvirke i en musikvideo. Noget, der dengang var satire, men som blev virkelighed fire år senere, da Riskjær endte med at stille op, men dog ikke fik stemmer nok til at komme i Folketinget.

LÆS OGSÅ: Musikvideo: Klaus Riskær er klar til valget

Se musikvideoen til "Mig & Sidney Lee", der i øvrigt er instrueret af Poul Erik Madsen, som også har lavet musikvideoer for blandt andre L.O.C. og Nephew:

ANNONCE