Nyhed

Fuglefikseret band på Danmarksturné

Bandet Dans & Lær byder på anderledes musik med fuglelyde og electronica

Bandet Dans & Lær er store fans af fugle. Så store, at al deres musik faktisk udspringer af tonerne fra de små dyr. Stifteren af bandet, Bjarke Søballe Andersen (tidligere sanger i Leisure Alaska), hørte tilbage i 2008 et kassettebånd med fuglelyde og besluttede sig for at lære danskerne at genkende fuglelyde ved at blande dem med nykomponeret musik, og således var bandet født.

Nu kommer de fugleglade venner for første gang til Jylland, når de den 18. og 19. oktober gæster henholdsvis Studenterhuset, Aalborg og Radar, Aarhus. 20. oktober kan de så opleves på Huset i Magstræde i København – her sammen med Spejderrobot.

I forbindelse med koncerterne har fuglekvintetten iværksat en efterlysning af forskellige fugle. Der er eksempelvis sat plakater op af gulspurven rundt omkring i Aarhus. Folk med styr på deres fugletrivia vil vide, at gulspurvens kald kan kendes på "en-to-tre-fire-fem-seks-syyyyyyyv" (slutstrofen "syv" kan være enten opadgående eller nedadgående), hvilket i efterlysningen også er anført som gulspurvens kendetegn.


Dans & Lær udgav deres andet album tidligere i år. "Flere Fugle" fik fire stjerner af GAFFAs Pelle Sonne Lohmann, der skrev: "Det var ikke ment som en enlig svale, da Dans & Lær i 2010 udgav albummet Havens Fugle. Dans & Lær, der i mellemtiden er blevet til et fuldgyldigt band, vender nu tilbage med album nummer to, der på underfundig vis har fået titlen Flere Fugle, og som i høj grad tager tråden fra etteren op. Atter en gang forenes således samplede ornitolog-stemmer med varm og funky electronica – blot har man denne gang fundet en håndfuld nye fugle at kaste sig over."

Dans & Lær er, som det nok fremgår, et skævt band med skæve påfund. De har eksempelvis hængt lp'er op til gratis plukning fra træer og udgivet en uglekalender, som kastede et distinkt Dans & Lær-skin over december måned i 2011.

Køb billetter til koncerterne via GAFFA Live og spillestedernes hjemmesider.


ANNONCE