Nyhed

VIDEOPREMIERE: Tatoveret munk visualiserer bizart fuglefokus

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Den fuglefikserede gruppe Dans & Lær udgiver i dag singlen "Munk" fra deres kommende album Fra Fugl Til Fugl. Se videopremieren på nummeret her.

Munkefuglen er en lille spurvefugl med en rødbrun hætte, og den er omdrejningspunktet i den nye single "Munk" fra danske Dans & Lær. Det er efterhånden et stykke tid siden, at kvintetten har udgivet nyt materiale, men som altid er fuglesang vævet ind i lydbilledet – i dette tilfælde munken.

Med singlen medfølger en interessant musikvideo, hvor bandet for første gang i deres 10-årige karriere har skabt sammenhæng mellem bandets fuglefokus og videomaterialet.

– Det er et enkelt nummer med en rastløs og sitrende stemning, der passer til munkefuglens søgende fløjtetoner. Og så kunne vi ikke lade være med at lægge et munkekor i omkvædet, udtaler bandet.

LÆS OGSÅ: Dans & Lær: New Zealand

Videoen er instrueret af koreografen Sara Jordan (Lucy Love, Booty Cologne) og filmet i en kirke, hvor en munk vrider og bevæger sin tatoverede krop. Munken, altså ikke fuglen, er i virkeligheden den brasiliansk-japanske danser Vitor Hamamoto, der forstærker sangens religiøse undertoner.

"Munk" er første single fra den danske gruppes kommende fjerde album Fra Fugl Til Fugl, der udkommer den 30. november. Med det kommende album viderefører bandet sit fugletema, hvor ornitologiske optagelser af fuglekvidder og tilhørende speaks er udgangspunktet i sangene, der har titler som "Landsvale", "Stor Flagspætte" og "Kaka".

LÆS OGSÅ: Dans & Lær: Flere Fugle

Dans & Lærs unikke blanding af elektronisk musik og ornitologisk nysgerrighed har ofte resulteret i radiorotation på P4, P5 og P6 som sangene "Grønirisk" og "Skade". Med udgivelsen af Fra Fugl til Fugl følger tre releasekoncerter:

23. november: Atlas, Aarhus

24. november: Elværket, Helsingør

25. november: Hotel Cecil, København

ANNONCE