Nyhed

Guide: 13 Rigtige til Spil Dansk Dagen

Torsdag den 25. oktober hyldes dansk musik over hele landet med koncerter og events. GAFFA guider dig igennem Spil Dansk Dagens program.

Spil Dansk Dagen, som har eksisteret siden 2001, er den dag, hvor dansk musik bliver hyldet i hele landet, og i år udvides der med Spil Dansk Optakt og Spil Dansk Weekend. Spil Dansk Dagen fungerer som den plejer torsdag den 25. oktober, og så vil der fra den 26.-28. oktober være Spil Dansk Weekend med koncerter i hele landet. Vi har samlet 11 spændende, musikalske events i hele landet på selve dagen samt to koncerter i Spil Dansk Weekend.

Torsdag den 25. oktober

København


Babylove & the Van Dangos, Botanisk Have, København, torsdag kl. 14.30

Det danske skaband Babylove & the Van Dangos kan på Spil Dansk Dagen opleves til en gratis koncert i Botanisk Have, hvor de vil spille deres energiske musik i akustiske udgaver. Bandet er netop vendt hjem fra en to-ugers turné i Sydkorea, og tidligere i år var de aktuelle med en koncert på Spot Festival, der blev anmeldt til fem stjerner i GAFFA.

Dansk Musik: Har vi noget at være stolte af?, Dansehallerne på Carlsberg, København, torsdag kl. 19


Streamingtjenesten WiMP har lavet en afstemning på sin Facebookside, hvor brugerne skal pege på en sang, kunstner eller lyd, der er særlig dansk. De 20 sange med flest stemmer samles i en playliste, der offentliggøres på Spil Dansk Dagen den 25. oktober. WiMP-playlisten skal fungere som en optakt til en paneldiskussion, der sætter fokus på, hvad der kendetegner dansk musik. Det spørgsmål forsøger Rytmisk Center, Spil Dansk Dagen, KODA og Musikparlamentet at svare på, når de inviterer til debat den 25. oktober kl. 19 i Dansehallerne på Carlsberg. Christian Hjelm giver desuden koncert.

Kira Skov, Riddersalen – Jytte Abildstrøms Teater, Frederiksberg, torsdag kl. 20

I forbindelse med Spil Dansk Dagen giver den danske rocksangerinde Kira Skov koncert i Riddersalen på Frederiksberg, hvor hun optræder med sange fra albummet "Memories Of Days Gone By", der indeholder fortolkninger af Billie Holidays sange. Desuden vil Kira synge sange fra sit øvrige repertoire samt tilpassede versioner i dagens anledning.


Køb billet via GAFFA Live.

Vega fejrer Spil Dansk Dagen, Vega, København, torsdag kl. 21

Det københavnske spillested Vega fejrer Spil Dansk Dagen den 25. oktober med Mike Sheridan (billedet) og fire danske nye navne. I Lille Vega kan man opleve den elektroniske musiker, mens de fire upcoming bands spiller i Ideal Bar.


Køb billet via GAFFA Live.

Klumben & Raske Penge, Templet, Kongens Lyngby, torsdag kl. 21

Dancehall-makkerparret har sommeren igennem floreret i radioen med hits som "Faxe Kondi" og "Rundt". De rapper om livet i hjembyen København, og som et led i efterårsturnéen gæster de Templet på Spil Dansk Dagen, hvor der med garanti er lagt op til en dancehallfest. Med sig har de backupbandet 80'erne, som er klar til at levere digital dancehallsound til hele Danmark.


Køb billet via GAFFA Live.

Triple Trouble - Showdown på Blågårdsgade, Café Blågårds Apotek, København, torsdag kl. 21, 22 og 23

På samme aften bliver der spillet tre koncerter på tre forskellige barer klokken 21, 22 og 23 med surfbandet The Tremolo Beer Gut, Tempomatadors skramlede og forblæste pop og med duoen Snake & Jet's Amazing Bullit Band. Koncerterne bliver spillet på Blågårds Apotek klokken 21, på Harbo klokken 22 og på Understellet klokken 23. Arrangementet er støttet af DMFF.


Aarhus

Karen Mukupa, Gyngen, Aarhus, torsdag kl. 21.30

På Spil Dansk Dagen får Gyngen besøg af den dansk-afrikanske sangerinde Karen Mukupa. I 1990 stod hun sammen med Natasja som en af de første kvindelige danske rappere, og tidligere i år udsendte Mukupa albummet "Human", hvorpå hun søger efter sine musikalske rødder, og hvor hun synger på sproget swahili.


Køb billet via GAFFA Live.

Randers

Spil Dansk Dagen feat. Ulvetimen & Lise Dres, Café Von Hatten, Randers, torsdag kl. 20


Café Von Hatten i Randers fejrer Spil Dansk Dagen med de to upcoming navne Ulvetimen og Lise Dres i en fælleskoncert. Den aarhusianske sangerinde Lise Dres udsendte blandt andet debutalbummet "Et Øjeblik" i januar 2010.

Køb billet via GAFFA Live.

Roskilde


The Floor is Made of Lava + Support: Baby In Vain, Gimle, Roskilde, torsdag kl. 20

Det esbjergensiske rockband The Floor is Made of Lava udsendte for nylig deres tredje album "Kids & Drunks", hvor første udspil var singlen "Lost In The Woods", som blev Ugens Uundgåelige på P3 i juni. På Spil Dansk Dagen kan bandet opleves på Gimle i Roskilde, hvor opvarmningsnavnet vil være det stonerrockinspirerede pigeband Baby In Vain.

Køb billet via GAFFA Live.


Horsens

Turboweekend, Fængslet, Horsens, torsdag kl. 20

Turboweekend er for tiden på efterårsturné med tredje album "Fault Lines", og det energiske liveband vil på Spil Dansk Dagen spille en unik koncert, der bliver den første indendørs koncert i "Snedkeriet" på spillestedet Fængslet. Koncerten er resultatet af et samarbejde mellem KulisseLageret, koncertforeningen Rock Ministeriet, Fængslet og Spil Dansk Dagen.


Køb billet via GAFFA Live.

Varde

Hannah Schneider, 10ie Campus, Varde, torsdag kl. 11.30


Den danske, elektroniske sangskriver Hannah Schneider er for tiden på efterårsturné med sit anmelderroste album "Me vs. I", og på Spil Dansk Dagen kommer hun forbi 10ie Campus i Varde. Hannah Schneider har ofte skabt rytmesporet til sine sange ved at sample sin egen stemme og lade vokallyde og håndklap blande sig med maskinelle lyde.

Lørdag den 27. oktober

København


Spil Dansk 2012 – en hyldest til de danske divaer, Koncerthuset, København, lørdag kl. 21

Lørdag den 27. oktober vil nogle af de største og mest kendte danske sangerinder optræde i Danmarks Radios koncerthus i forbindelse med "Spil Dansk Dagen 2012". I år fejrer DR og Koda dagen med en hyldest til "De Danske Divaer", og skuespiller, komponist og komiker Martin Brygmann vil i løbet af aftenen præsentere showets mange kvindelige solister, som alle bliver bakket op af DR's Underholdningsorkester.

Køb billet via GAFFA Live.


Shiny Darkly + Ocean View, Stengade, København, lørdag kl. 21

I forbindelse med Spil Dansk Dagen giver Shiny Darkly og Ocean View koncert. Begge bands er en del af den københavnske alternative rockscene, og de vil slutte koncerten af med sammen at uropføre et nyt co-write-nummer.

Køb billet via Stengades hjemmeside.


ANNONCE