Nyhed

Late Night Venture – sang for sang

Den danske indie/postrock-gruppe guider dig igennem deres andet studiealbum, "Pioneers of Spaceflight", der er på gaden i dag

Den københavnske indie-/postrock-kvintet Late Night Venture udsender i dag deres andet studiealbum "Pioneers of Spaceflight", der fortsætter og videreudvikler det musikalske univers, som orkestret har udviklet i de forløbne snart 10 år. 

Vi har givet ordet til gruppen, der her guider dig igennem albummet, sang for sang:

Pladen - Pioneers of Spaceflight


Pioneers of Spaceflight er et album om at navigere i ukendte territorier, om at stå ansigt til ansigt med det ukendte.
 Alle numre er optaget live i studiet, hvilket vi oplever gør indpsilningsprocessen - såvel som det færdige resultat - mere organisk, levende og personligt.

Kaleidoscopes

Kaleidoscopes er pladens takeoff og på mange måder et nummer der giver et forvarsel om hvad pladen indeholder.
 Skiftende stemninger og lydbilleder, fra ildevarslende blæsevejr, til det blide og legende, grænsende til det naive.


Peripherals

Udspringer af et besøg i den polske by Chorzow. Her så vi hvad det vil sige at være i udkanten!
 En ved første øjekast trøstesløs og grå industriby, hvor vi fik besked på ikke at gå ud om aftenen p.g.a. fremmedfjendske fodboldbøller. Overnatning foregik i det enorme Sovjetinspirerede kulturhus, hvor vi havde spillet, mens sikkerhedsvagten stenede over polske tv-shows i sin vagtstue. Det til trods var koncerten en af vores hidtil bedste oplevelser, hvor arrangøren og publikum virkelig gjorde vores bange anelser til skamme.

Houses


Albummets første nummer med vokal.
 Et nummer der skildrer paradokset i at blive draget mod noget uforklarligt og større end een selv, og på samme tid stræbe efter det jordnære, trygge og velkendte.

Birmingham

Vi lader os i høj grad inspirere af steder vi besøger. Ind imellem oplever vi sære ting... Birmingham kan ses som en kærlig antihyldest til byen af samme navn, hvor vi engang gav en koncert i et åbentstående butiksvindue i en sportsbar med reklamer for weekendens stripshow på fladskærme - og stumme, grå kontorbygninger som nabo. "Birmingham" handler om at befinde sig i en fjern galakse, lysår hjemmefra.


The Empty Forest

Det messende mantra og de monotone guitarriff symboliserer den snigende paranoia man oplever lige som det går op for en at man er faret vild, fortabt i et ukendt landskab...

Hours


Et nummer om tid, mistet tid i jagten på noget man, ofte, ikke ved hvad er. En ensom, evig rumrejse, som dog også indeholder en egen skønhed midt i al den planetariske melankoli.

Ready No

En Space blues.
 Natten indeholder også en blå nuance, som dette nummer prøver at illustrere.
 "Ready No" handler om rastløshed, om at vende og dreje sig inden søvnen endelig forløser dig fra desperationen og søvnløsheden


Trust

Udvikler sig fra en simpel og løs guitarfigur over et marcherende beat til en kynisk dødsdisco. 
Et tvetydigt nummer med en mørk tekstlinje om dysfunktionalitet og klaustrofobi, men samtidig et af albummets lysere lydbilleder.

Glitterpony


Vores stille hyldest til den alt for tidligt afdøde Mark Linkous, hvis musik altid har været en stor inspiration for os. Albummets åndehul inden den store finale, som er:

Carisma

Albummets epilog er opkaldt efter et spillested i den sydtyske by Tübingen, som vi ankom til - i mere eller mindre opløst tilstand - en sommeraften for nogle år siden, efter 12 timers kørsel fra Amsterdam.
 Vores gæstfri værter bød på hjemmelavet mad og kolde øl på haveborde i den fugtige sommeraften, inden vi drog mod spillestedet i en kælder et sted under middelalderhusene - og spillede en af vores mest mindeværdige koncerter. Et erindringsglimt om at bevæge sig gennem Europa, fra by til by, møde mennesker og steder, historier og landskaber, som vi har gjort det så mange gange i de forløbne år.
ANNONCE