Nyhed

Late Night Ventures turnédagbog fra Europa kapitel 3

Den danske indie/postrock-gruppe er på tour i Europa og skriver hjem fra landevejen

Se flere billeder fra turen i GAFFAs gallerisektion

Den københavnske indie-/postrock-kvintet Late Night Venture udsendte tidligere i oktober deres andet album "Pioneers of Spaceflight", der fortsætter og videreudvikler det musikalske univers, som orkestret har udviklet i de forløbne snart 10 år. Gruppen er nu taget på Europaturné og skriver hjem fra landevejen:


Metz, Frankrig, 26. oktober

Dagen efter vores koncert/releaseparty i DUNK Records HQ, begyndte med fælles morgenmad. Herefter videre til et video shoot dirigeret af Wout fra DUNK Records, som er igang med en videoen til nummeret "Houses" fra vores nye plade (slutresultatet skulle gerne være at finde snart). Da rejsen videre fra Zottegem til Metz ikke umiddelbart så særlig slem ud, kunne vi tilbringe en rolig formiddag i Zottegem. Umiddelbart inden afgang hentede Wout de mest fantasiske fritter ("when in Belgium..."), som rigeligt oprettede saltbalancen hos de fleste af bandets medlemmer. Herefter gik turen så mod Frankrig og spillestedet la Chaouée i Metz.

Metz er en typisk fransk by - også når det gælder bymidtens MEGET smalle gader - et dårligt match med vores lejede Mercedes Sprinter, hvis størrelse bestemt ikke gør den egnet til kørsel under sådanne forhold. Det lykkedes dog efter en del besvær - og til en vis irritation for mere end een fransk bilist! - at få parkeret bussen og læsset gearet af. Spillestedet var et kælderlokale med buet loft, virkelig intimt og hyggeligt, men med god plads, både til publikum og på scenen.


De følgende timer efter ankomsten gik med de gængse ting: Lydprøve, aftensmad osv.

Arrangørerne havde lidt bange anelser omkring koncerten, da det lokale supportband havde meldt afbud og fordi der samme aften var en del andre shows rundt om i byen. Det viste sig dog at blive en super koncert med god stemning og fint besøg. Efter lidt hængen ud i baren og snak med interesserede publikummer crashede vi i lejligheden oven på spillestedet efter en herlig aften i Metz.

Offenbach, Tyskland, 27. oktober


Tourens næstsidste dag – inden sidste koncert i Offenbach, Tyskland - skulle vise sig at blive den mest dramatiske. Det havde ellers været en helt og aldeles problemfri Europa-tur, hvor vi ofte klappede hinanden på skuldrene og bekræftede os selv i at vores rutine med jobs (det er trods alt mindst vores 6. tur rundt i Europa - kortere eller længere) virkelig gav pote!

Turen fra Metz til spillestedet Hafen 2 i Offenbach er blot på et par timer, så vi så frem til en relativt stille dag på kontoret. Sådan skulle det dog ikke gå: Da vi om formiddagen skulle hente bilen ved parkeringspladsen - lidt uden for centrum - for at få hentet gearet på spillestedet inden afrejse, ville bilen på ingen måder gøre det vi gerne ville have den til – starte.


Det stod temmeligt klart at her var tale om et dødt batteri, hvilket måske ikke lyder som det helt store problem, men når man står i Frankrig uden startkabler på en lørdag, hvor det meste er lukket og man helst skal videre inden for en overskuelig fremtid, er det ret problematisk...
 
Vi fik fat i arrangøren, som gjorde alt han kunne for at hjælpe, men et donorbatteri og et startkabel var umiddelbart ikke til at opstøve... Ligeledes var der heller ikke megen hjælp at hente fra diverse autoservice foretagender, så følelsen af at være strandet begyndte så småt at indfinde sig. Timerne gik og en aflysning af aftenens show (noget vi aldrig har prøvet før) blev mere og mere sandsynlig.

Det lykkedes så pludselig vores hjælpsomme arrangør at finde en ven af en ven, som kom os til undsætning. Vores redningsmand, storrygende, tidligere lastbilchauffør i en skramlet gammel Citroen ZX, fragtede os ud til et gigantisk supermarked i Metz' forstæder, hvor startkabler heldgivis var lagervare.

Dernæst i fuld fart tilbage til parkeringspladsen, hvorefter dagens anden nedtur indtræffer: Efter talrige forsøg med kunstigt åndedræt til batteriet, skete der lige præcis ingenting. Nu var det på ingen måder sjovt længere... Vi havde efterhånden brugt en del timer på projektet uden at komme nogen vegne. Endelig – efter flere telefonsamtaler med udlejeren af bussen – og mange forgæves opkald til Mercedes' hotline, dukkede der pludselig to frelsende engle i Mercedesuniform op med et splinternyt batteri, som de sporenstrengs skiftede. Ti minutter senere hørte vi lyden af en spindende motor... Nu kunne vi da i det mindste komme hjem, men showet i Offenbach hang stadig i en tynd tråd.
 
Efter at have konfereret med promoteren i Offenbach blev vi dog enige om at gøre forsøget alligevel... Enden på historien blev, at vi lige præcis nåede frem i tide til at sætte op og lave historiens hurtigste lydprøve, heldigvis – for det endte med at blive tourens bedste aften på et fantastisk spillested foran ugens mest talstærke publikum, som også valgte at belønne vores optræden med en fin omsætning i boden efter koncerten.

Der blev behørigt festet igennem med tyske koncertgæster og vores lokale promoter. Trods det (og hjulpet lidt af skiftet til vintertid, som lige gav en time ekstra på øjet), sad vi i Sprinteren kl 9:00 næste morgen og kunne begynde den sidste etape hjem til Danmark. Træthed blandet med tilfredshed rådede, mens vi indtog den rituelle fiskefilet på færgen: Vores nye plade "Pioneers of Spaceflight" er sendt godt af sted i det europæiske rum....Vi glæder os allerede til det næste kapitel.

Ud over en succesfuld tur sydpå, skete der sideløbende masser af andre positive ting. Alene i den periode hvor vi var af sted tikkede der den ene stor-rosende anmeldelse af "Pioneers of Spaceflight" efter den anden, og allesammen fra nogle af de mest toneangivende post-rock e-zines og blogs i Europa og USA. Det var dejligt opløftende på turen at kunne se den store support vi har fået fra nær og fjern.


ANNONCE