Nyhed

Late Night Ventures turnédagbog fra Europa kapitel 1

Den danske indie/postrock-gruppe er på tour i Europa og skriver hjem fra landevejen

Se flere billeder fra turen i GAFFAs gallerisektion

Den københavnske indie-/postrock-kvintet Late Night Venture udsendte i sidste uge deres andet album "Pioneers of Spaceflight", der fortsætter og videreudvikler det musikalske univers, som orkestret har udviklet i de forløbne snart 10 år. Gruppen er nu taget på Europaturné og skriver hjem fra landevejen:


Leipzig, Tyskland 20. oktober


Der er altid noget specielt over at skulle ud og spille koncerter i det store udland. Vi har med Late Night Venture efterhånden taget turen sydpå en del gange, og man oparbejder så absolut en vis rutine, men samtidigt har hver eneste tour sit eget liv, og man ved aldrig helt hvad der venter en derude - selvfølgelig ud over bevistheden om at man de kommende dage vil få alt for lidt søvn, tilbringe mange knapt så inspirerende timer på motorvejen og - ikke mindst, slæbe en masse tunge ting ind og ud af bilen. Denne omgang indeholder dog den ekstra dimension, at vi ud over hard cases, alu-kufferter og guitarstativer også har pakket tourbussen med en stor papkasse indeholdende vores spritnye album! OG som vi senere skal komme ind på, vil vi i løbet af tourens første to shows, komme ud for to ting vi aldrig tidligere har været udsat for...

Vi springer let og elegant hen over tourens første timer, som forløber relativt begivenhedsløst med Gedser-Rostock færge, fiskefilet med pommes, fahren auf der Autobahn - og tager direkte til Leipzig, tourens første stop.

Som det blev nævnt indledningsvist er tourlivet en blanding af rutineprægede opgaver og uforudsigelighed. Derfor er faktisk meget rart at de to første datoer i kalenderen byder på gensyn med kendte ansigter og gode venner...

Første show i Leipzig finder sted på Kaffee Schwartz, hvis indehaver, Suzanne, i flere omgange har hyret os til sit tidligere sted, café Mule. Leipzig er i det hele taget blevet lidt af en anden hjemby for os - ikke mindst fordi en af vores tidligere koncerter i byen, rent faktisk endte med et bryllup... Kaffe Schwartz ligner ikke umiddelbart et spillested, men nærmere en blanding af en dagligstue og en hipsterkaffebar ved Enghave Plads. Stedet er pakket med retromøbler og kunstinstallationer - heriblandt en jernskulptur med indbygget akvarium (!) Men bandplakaterne i vinduet og det tætpakkede månedsprogram vidner om, at der rent faktisk er tale om et spillested.


Denne aften spiller vi med den franske soloartist Zero Absolu, som ved hjælp af loop-pedaler skaber et lydbillede de fleste bands ville misunde. Lydprøven går som smurt - dog er Suzanne en anelse bekymret over lydstyrken, ikke mindst på grund af at Kaffee Schwartz' genbo er et hospital... Det er så her den første af de nye oplevelser vi har fået med på denne tour, kommer ind i billedet. Mod slutningen af vores sæt, som i øvrigt forløber rigtigt fint og tilsyneladende også virker for det meget opmærksomt lyttende og primært siddende publikum, får vi pludselig et par ekstra gæster i uniformer, med ordet "Polizei"
trykt hen over ryggen.

Helt sikkert er det ikke har betalt de 6 euro, det ellers koster at komme ind - der er åbenbart nogen i Leipzig som absolut ikke beder om ekstranummer denne aften... Det har egentlig gennem noget tid undret os, at dette scenarie ikke tidligere har udspillet sig i forbindelse med vores koncerter, da vi absolut ikke er kendt som et band der spiller lavt! Men altså - flueben ved "koncert afbrudt af politi" - et vittigt hoved i bandet døber aftenen "cop au
vin" med henvisning til den iøvrigt megalækre middag vi fik serveret tidligere på aftenen. Det griner vi en hel del af hjemme hos Mattias, Sørens tyske svoger, over en whiskey...

Chorzow, Polen 21. oktober

Søndag - alt for tidligt op og afsted mod næste stop - Chorzow i Polen (udtales nærmest "Hroshow"). Koncerten foregår i byens kulturhus kaldet "MDK Batory" hvor vi har spillet før - og indebærer også et kært gensyn med vores polske promoter Jakup. Det ender med at blive en fantastisk aften - med et publikum, som vi fornemmer følger hver eneste detalje - fra de mest stille passager til støjeksplosionerne. Og her kommer vi så til nyt indslag ved LNV koncert nr. 2: Publikum der klapper i takt gennem et helt nummer - det er virkelig sjældent man oplever den slags til en post-rock-koncert, men ok.

Efter koncerten insisterer vores polske venner på at tage os med på en klub i centrum af byen - her er noget affolket og en temmeligt søndagsmat stemning, men vi når da lige at indtage en dejlig stærk Bloody Mary. Efter at have overlevet en taxatur - med en chauffør, vi havde kraftigt mistænkt for også at have nydt en enkelt vodkabaseret drink i løbet af aftenen - kommer vi tilbage til kulturhuset, hvor vi skal overnatte. Efter en late night jammer på det noget ustemte klaver i lokalet vi skal sove i, crasher vi på gulvet.

I dag går turen til Berlin, hvor vi har en friaften inden koncerten i morgen med Jacob Faurholt og et lokalt band med det mundrette navn "Musicas Interminaveis Viagem". Resten af ugen står den på nye byer og steder - bl.a. har vores belgiske label, Dunk!records arrangeret et release party til ære for vores fine nye album, det glæder vi os i sagens natur stort til!

Se en video fra Chorzow:


ANNONCE