Nyhed

Late Night Ventures turnédagbog fra Europa kapitel 2

Den danske indie/postrock-gruppe er på tour i Europa og skriver hjem fra landevejen

Se flere billeder fra turen i GAFFAs gallerisektion

Den københavnske indie-/postrock-kvintet Late Night Venture udsendte i sidste uge deres andet album "Pioneers of Spaceflight", der fortsætter og videreudvikler det musikalske univers, som orkestret har udviklet i de forløbne snart 10 år. Gruppen er nu taget på Europaturné og skriver hjem fra landevejen:

Berlin, Tyskland, 23. oktober


Ankommet til Berlin mandag eftermiddag og drog - efter indkvartering i lejet lejlighed i Prenzlauer Berg, strategisk tæt på spillestedet - til bøfhuset San Diego på Karl Marx Allé, som vi kender fra tidligere gigs og ophold i byen. Her stod den på ribeye og pebersteaks inden vi drog videre til Friedhiechhains små klubber.

Næste dag var der tid til den rituelle vinyl- og bogshopping - og da det til og med var vores bassists fødselsdag, skulle der da også drikkes en enkelt øl til frokost (ahem).

Ved sekstiden manøvrerede chauffør-Anders bussen de få hundrede meter hen til Dazzle Danz Club på Danziger Strasse og fik venligt, men beslutsomt landet bussen på fortorvet, så vi kunne unloade midt i myldretidstrafikken.


Dazzle Danz Club er et fedt lille mørkt spillested med plads til et par hundrede mennesker. Første act på scenen var vores gamle ven Jacob Faurholt solo, dernæst en brasiliansk-tysk pige-duo, en art instrumental lofi new-new wave. Ved ellevetiden var det vores tur. Egentlig havde vi kun til kl. 24, men stedet og lydmanden var begejstrede efter vores lydprøve og sagde at vi bare skulle spille det fulde sæt - så det gjorde vi med glæde.

Storby-gigs er uforudsigelige - både med hensyn til fremmøde og stemning - men denne aften i Berlin havde en magisk tone. Headbanging og begejstring strømmede fra salen til scene…. Masser af energi, lange støjpassager og et meget tændt publikum gjorde aftenen rigtig god.

Vi havde denne aften også besøg af vores tyske distributør oxide-tones der havde en travl aften, da han inden vores koncert havde været til koncert med et andet band i byen, men lige akkurat nåede at komme inden vi skulle på scenen. Han kunne så også fortælle at han udover at have fået solgt en del "Pioneers of Spaceflight"-cd'er til europæere også havde fået sendt en del cd'er til Japan.


Nijmegen, Holland, 24. oktober

At forlade Berlin i bil en onsdag morgen er ikke nemt. Efter en halvanden time var vi præcist nået bygrænsen og kunne nu fortsætte tværs over Europa til næste bestemmelsessted - Nijmegen i Holland.

Trafikken var rigtig slem denne dag - og krævede et godt mix af Faxe Kondi og Slayer (generelt er metal en favorit på anlægget i tourbussen).  Et uheld vest for Hannover skabte en timelang kø - så det var både med forsinkelse og træthed i kroppen at vi ankom til spillestedet De Ondebroek ved 19-tiden onsdag aften. Modtagelsen var dog super. Stedet er et 27-år gammelt squat, som nu er blevet til et "officielt" kulturhus med folkekøkken, spillested m.m.


Aftenens andet band var et hollandsk kraut-rock-inspireret outfit ved navn "The Netherlands", som fyldte scenen godt ud med eletronikbord, trommesæt, guitarer m.v., og som gav rigtig god inspiration til håndspillet prog/kraut/electronica. Meget overbevisende.

Vi var spændte på om showet ville kunne leve op til stemningen og energien fra Berlin aftenen før, men det blev en virkelig god aften og superfed koncert, med atter et entusiastisk publikum  - og turens indtil videre flittigst headbangende fyr, blandt publikum… En af de efterfølgende kommentarer til showet ved merch-bordet lød i øvrigt således: "it's like your body splits in two and the soul flies out towards the sky" (ja, ok - måske du lige skal holde lidt igen med coffee-shop-besøgene, unge dame…)  En rigtig god aften

Zottegem, Belgien, 25 oktober


Holland er som een stor forstad. Motorveje, indkøbscentre, rækkehuse og kontorhuse i een - ikke videre skøn - blanding.
I Belgien kørte vi fra motorvejen og gennem landsbyer til Zottegem, hvor vores pladeselskab Dunk! Records holder til. Dette er også byen hvor de hvert år afholder den stadigt større og prestigefyldte postrock-festival DUNK! Festival, hvor vi spillede sidste år.

DUNK! er et familiefortagende, der drives af en far og hans to sønner, som udover selv at spille og udgive musik, arrangerer festival mv. nu også har bygget et lille spillested i en tidligere garage!

Vores show var således dels releaseparty for den europæiske udgivelse af "Pioneers of Spaceflight", dels indvielse af DUNK! HQ.


Efter at have indtaget Lucs gode hjemmelavede  mad og smagt de pragtfulde belgiske øl (Ename) var det ved at nærme sig showtime. Det viste sig at være et virkeligt godt lille spillested, som familien Dunk havde indrettet. Udover bar, røgmaskine og ganske stemningsfuld scenebelysning, var lyden virkelig god - man fik både noget af energien fra øvelokalet frem samtidig med at der var tilstrækkeligt med monitors og lignende til at alle på scenen kunne yde vores bedste.


ANNONCE