Nyhed

Motor gennemgår debuten sang for sang

Det albumdebuterende band med Rasmus Madsen i front fortæller her om "Da Capo Gorilla"

Motor er et nyt, dansk rockband, der i foråret udgav ep'en "Folk Snakker" og i mandags udgav debutalbummet, "Da Capo Gorilla", på Target Records.

Hovedpersonen i bandet er sanger og guitarist Rasmus Madsen, som er vokset op med musikken på Fanø og i øvrigt er søn af Johnny Madsen. Ud over Madsen består Motor af Søren Poulsen, Henrik Poulsen og Søren Zahle, der til daglig også er en del af singer-songwriteren Peter Sommers backingband.

"Motor er en selverkendelse og en sårbarhed, samtidig med at det er en kritik af det forudindtagede, og af de ting vi tager for givet. For mig står lyden af denne plade også som et uafhængigt væsen, der ikke lader den tidstypiske støj forstyrre eller sløre det direkte og hårde udtryk, som albummet har," fortæller Rasmus Madsen fra Motor.


Sangene er indspillet i pladestudierne Puk og Feedback, og albummet er masteret af Stephen Marcussen, der tidligere har arbejdet med rockikoner som Rolling Stones, Nirvana og Wolfmother.

GAFFA har givet ordet til bandet, der her gennemgår albummet sang for sang:

Da Capo Gorilla:


Titelnummeret til debutalbummet. En sang om fascinationen ved den magt kvinder kan opnå i mandens univers, ved at glide i et par høje hæle. Ligeledes er det en hyldest til landets små bodegaer, som på mange måder har bidraget til vores kultur, som desværre ofte kun oplever en dæmoniserende italesættelse fra politisk side.

Midten Af Mars

"Midten Af Mars" er det sidst indspillede nummer fra det nu lukkede epokegørende studie, Feedback i Aarhus. Nummeret drejer sig om at give slip på forestillingen om det eksisterende, og lade længslen drive dig imod nye perspektiver og oplevelser.


Aldrig Altid

Handler om den identitet som skabes i kraft af de handlinger der aldrig bliver begået. Det drejer sig om uskyld og selvstændighed, og et ønske om at være den man er, uden moralsk rapportering til omverdenen.

DKMB


DKMB står for "du kender mig bedre", og er en sang om at blotte sig over for kærligheden. Om skrøbeligheden ved at være tæt på et andet menneske som man elsker, og erkendelsen af at man ikke kan definere sig selv igennem et spejl.

Folk Snakker

"Folk Snakker" var det nummer som først definerede Motor, og som grundlagde fundamentet for tilblivelsen af "Da Capo Gorilla". Det blev skrevet i Puk-studiet, efter en lidt rodet session, hvor vi ikke følte at vi var konkrete nok i vores udtryk. Vi rykkede rundt på forstærkere, trommer og fik sat nogle gamle fuzz-pedaler til, og pludselig sad vi med den her enorme lyd af torden og lynild, og kunne i virkeligheden kun se os selv lave lige præcis det her nummer. Tekstmæssigt handler det om nogle menneskers evne til at tale sig ud af egen tilværelse, og ind i andres.


Ok Okay

Når to "lovers" skaber deres eget univers, og undsiger sig omverdenens moralisering. Når alt hvad man foretager sig i sidste ende er okay, bare så længe det bliver gjort med lidenskab og værdighed. Og som skrevet står "bare vi aldrig vågner op, i en anden krop.... så er det okay med mig".

Billy the Kid


Handler om hvert menneskes private himmelstige, ansvar for sig selv og sin næste, og udsigten derfra.

Gi' Mig En Farve

Kredser sig om selvbestaltede magthavers fetich for kontrol over det frie menneske, og om hvordan visse dele af samfundet brændende ønsker sig en kategorisering inden for murene, i stedet for en fritgående og foranderlig gang på jorden.


Solo Tango

Handler om et grundliggende ønske om at danse sig alene igennem livet, men også om at give slip når det ikke lader sig gøre. Vores ego kommer tit i vejen for vore intentioner, og i takt med at alderen stille og roligt lægger afstand til hvad vi var engang, skal vi tages for det vi er nu.... "Ikk' som det du så på tv" som omkvædet lyder.

Prik På Jorden


En sang til Esbjergs kvindelige parkeringsvagt. En sang om mennesket set fra himlen af, og en sang der leger med spørgsmålet om hvorvidt vi ville ændre adfærd, hvis reinkarnation var en lige så uomtvistelig del af livet som fødsel og døden.

Kom Nu Baby

Her går der Thelma & Louise i maskineriet. Når udlængsel bliver en større livskraft en overlevelse, så træder man speederen i bund..... "og kører ud over kanten med åbent sind". I bund og grund bare rock 'n' roll som Motor vil ha' den.


Få en smagsprøve på musikken ved at se YouTube-videoen til Motors første single "Folk Snakker".
ANNONCE