Nyhed

P6-vært vinder finsk musikpris

DR's Jan Sneum er blevet hædret ved en finsk prisuddeling

Radiovært og musikjournalist Jan Sneum, som er vært på Sneums Garage på P6 Beat, er blevet hædret for sin indsats for musikken og radioen. Han vandt prisen "Tampere Music Award for Exceptional Achievement in Music Business" til dette års "Musiikki & Media-arrangement" ved Industry Awards-gallaen i den finske by Tampere.

Jan Sneum modtog blandt andet prisen for sin store live-produktion af musik for DR, for eksempel fra Roskilde Festival, som har været sendt i både ind- og udlandet. Han fik også prisen for sin fremtrædende rolle i EBU-arbejde samt arbejdet med European Broadcasting Unions Eurosonic Festival. Desuden har han redigeret Politikens Store Rockleksikon på 1655 sider, hvor han har skrevet om en række finske grupper, heriblandt Hanoi Rocks, 22-Pistepirkko, Leningrad Cowboys, Jori Hulkkonen og Pekka Pohjola.

Prisen er uddelt to gange tidligere, og da gik den til den estiske justitsminister Rein Lang (2010) og den russiske kulturpåvirker og musikjournalist Artemij Trotskij (2011).


"Det har været en kæmpe overraskelse og en ære for mig at få denne pris. Jeg har dyb respekt for de to personer, der har fået prisen før mig, og jeg føler ikke selv, jeg er helt i deres "vægtklasse". Når jeg ser tilbage på mit liv med musik, har det jo egentlig været drevet af ret egoistiske grunde. Musik har været noget helt grundlæggende for mig. Lidt som at trække vejret. Desuden har jeg haft mulighed for at træffe en række dejlige, passionerede mennesker. Denne pris er for mig en herlig tilskyndelse til fortsat at være en del af denne "wonderful world of music", udtaler Jan Sneum.

Jan Sneum lavede sit første DR-indslag i programmet "Afterbeat" i 1968, og han har tidligere været vært på programmer som "Rocknyt", "Natradio" og "Nordisk" på P3.

I december sidste år modtog P6 Beat desuden GAFFAs særpris Årets Skulderklap ved GAFFA-Prisen 2011.


 

ANNONCE