Nyhed

Straight From The Harps dagbog fra Berlin kapitel 1

I anledning af, at Spil Dansk Dagen i år også rammer Berlin, skriver de optrædende dagbog til GAFFA. Vi fortsætter med Straight From The Harp.

Spil Dansk Dagen har i løbet af årene udviklet sig til en større musikbegivenhed. I år er festlighederne nået helt til Berlin, og hele syv markante danske navne spiller optaktskoncerter til Spil Dansk Dagen i den tyske hovedstad. De finder sted under overskriften "Danish Music Day" lørdag den 20. oktober.

Dúné, Bjørn Svin, Straight From The Harp og Shotgun Revolution spiller fra klokken 21 i klubben Bi Nuu ved Schlesisches Tor.

Clara Sofie, Sidsel Storm og Sylvester Larsen optræder på Danmarks Ambassade i Rauchstrasse 1.  

Kunstnerne hører til den unge generation, men de repræsenterer vidt forskellige genrer. Dúné spiller melodisk synthrock, og gruppen har allerede givet mange koncerter i Tyskland. Denne gang spiller Dúné dog akustisk. Bjørn Svin er en uforudsigelig og eksperimenterende electronica-pioner. Straight From The Harp er en garagerockduo med mundharpe som en markant del af udtrykket, og Shotgun Revolution er heftig rock'n'roll. Singer-songwriter Clara Sofie har hittet stort med melodisk dancepop i samarbejde med produceren Rune RK og er aktuel med solo-ep'en "Overgiver Mig Aldrig". Sidsel Storm er jazz-sangerinde, og Sylvester Larsen er singer-songwriter.

GAFFA har fået de medvirkende til at skrive dagbog om deres oplevelser, og vi fortsætter med Straight From The Harp:

Dagbog fra Berlin

Fredag kl 6.30 ankom vores bassist Sara Saxild til fra København til vores lejlighed i Neukölln via den berygtede natbus. En forbindelse de fleste mennesker kun benytter en gang. Vi skulle øve til Spil Dansk Dagen i Berlin lørdag aften.

Opløftede af det gode vejr besluttede vi os for ikke at tage en taxa ud til vores øvelokale i Funkhaus Berlin (ordet "funk" knytter sig i denne forbindelse ikke til den musikalske genre, men til husets funktion som Radiohus i det tidligere DDR). I stedet ville vi vise Sara den romantiske tur til øvelokalet via gåtur og færge. Det viste sig at vi havde været lidt for optimistiske i vores bedømmelse af afstanden versus musikudstyrets vægt versus den forhåndenværende muskelmasse, og vi fik en del længere arme af turen, og den gode stemning hang på et tidspunkt blot fast i de yderste af neglene. Men da tiden kom til at krydse Spree'en med den lille hyggelige stålfærge havde selv den evigt sure færgemand ladet sig overrumple af det smukke sensommervejr.
 
Da vi nåede frem til Funkhaus besluttede vi os for en frokost inden det gik løs i øvelokalet. Det blev til Rösti og laks serveret i den gamle charmerende kantine der står uberørt siden halvtredserne. Dernæst gik det løs i øvelokalet med nye og gamle numre, og vi blev klar til dagen efter hvor vi skal spille på Klub Bii Nu sammen med Shotgun Revolution, Bjørn Svin og Duné.

Eftermiddagen brugte vi til at hente vores børn og spise pizza. Dernæst tog vi en taxa til Friedrichstrasse til Admiralpalast hvor vi skulle mødes med både den danske og tyske arrangør af Spil Dansk Dagen samt spille et nummer live i tysk Radio Eins.

Taxachaufføren, en ældre kvinde fra Neukölln, viste sig at være bluesfan og have et talent for at rappe, så på vej derind spillede vi mens vores taxachauffør improviserede over sit liv som taxachauffør. (Videoen kan man se her) Vi nåede frem til Radio Eins hvor værterne var i højt humør og bød på whiskey og forskellige andre longdrinks inden showet gik i luften.

Vi spillede et akustisk nummer i radioen og fortalte lidt om livet som musiker i Berlin. De glade værter havde problemer med at forstå hvorfor vi havde forladt Danmark og den danske madkultur (?!) for et liv i den store beskidte tyske hovedstad, og hvorfor det er sådan en inspirerende by som musiker at bo i. Dernæst tog vi hjem og lavede drinks og skålede på den gode dag. Vi glæder os til lørdag hvor vi skal spille på BiNuu Club.

Nu står solen atter højt over Berlin og vi glæder os til endnu en dag i det danske mindretal i Europas blødende kulturmetropol. Fortsættelse følger.

Kærlig hilsen
Straight From The Harp

ANNONCE