Nyhed

Brandon Flowers: Coldplay har lyttet til The Killers

Las Vegas-bandet er klar med album nummer fire. GAFFA mødte dem i hjembyen.

The Killers er aktuelle med deres fjerde album, "Battle Born", og i den forbindelse har GAFFA mødt gruppen i hjembyen Las Vegas.

Bandet, der blev døbt det bedste britiske orkester i USA, kom flyvende fra start i 2004, hvor albummet Hot Fuss med blandt andre singlen Somebody Told Me hittede solidt på begge sider af Atlanten, og allerede året forinden havde singlen Mr. Brightside varslet, at et kommende stjernefrø var i støbeskeen. Et band, der både trak på synthbaserede toner fra New Order, Duran Duran og The Cure og guitarbaseret rock, og med flere fængende ørehængere blev Hot Fuss lidt af et brag af en debut. Ikke mindst i England, hvor den endte med at gå seks gange platin.

– Vi har aldrig lagt skjult på vores britiske rødder, som vi stadig trækker på, selvom vi bestemt også er influeret af amerikansk kultur, og meget nyt er kommet til gennem årene. Men vi udkom på et tidspunkt, hvor vi passede godt ind i, hvad der foregik. Som for eksempel Franz Ferdinand, der lige var udkommet med Take Me Out, og vi følte godt, at vi kunne hænge med.

Gengældt kærlighed

Og kærligheden til den britiske musiktradition går begge veje. Robbie Williams har inkorporeret strofer fra The Killers på scenen, og det samme har giganterne Coldplay og U2, da de optrådte i Las Vegas med The Killers blandt publikum. To orkestre hvis stribevis af fængende, ofte episk anlagte hits har inspireret Vegas-kvartetten, eller hvordan hænger fødekæden lige sammen?

– Jeg vil nok sige, at det nærmere er Coldplay, der har lyttet til The Killers end omvendt, filosoferer en drilsk Flowers, som til gengæld har paraderne nede, når det gælder de irske legender:

 – Jeg læste for nylig en udtalelse, som jeg er meget enig i. Siden The Joshua Tree (U2, red.) udkom i 1987, har alle plader stået i skyggen af den. Det er mestrene, det er giganterne, og så stjal de Mojave-ørkenen fra os, udtaler Brandon Flowers og Mark Stoermer samstemmende. (På coveret er Bono og vennerne foreviget af fotografen Anton Corbijn i Death Valley – et af de varmeste steder på planeten – få timers kørsel fra ørkenbyen Las Vegas).


Læs et længere interview i GAFFAs oktobernummer, der er på gaden fredag den 28. september.

ANNONCE