Nyhed

Spector: Jakkesæt er billigere end fyrværkeri

Den engelske poprock-kvintet er aktuelle med deres debutalbum. Vi fangede dem backstage på Roskilde.

Den engelske kvintet Spector har netop udgivet deres debutalbum "Enjoy It While It Lasts". Gruppen var i slutningen af 2011 med som et af 15 navne på BBC's liste "Sound of 2012" med grupper og solister, som det indflydelsesrige medie spåede et gennembrud i 2012. Bandet spiller hurtig poprock med både skarpe guitarriff og melodiske keyboardtemaer og tekster om ungdomslivets glæder og genvordigheder. Spector spillede på årets Roskilde Festival på Pavilion-scenen på et tidspunkt, hvor de var ganske ukendte herhjemme. Umiddelbart inden koncerten mødte GAFFA dem backstage.

Hvordan har I det med at skulle spille på en festival, hvor det kun er de allermest musikinteresserede, der kender jer?

Fred Macpherson (sang, sangskriver): – Det er derfor, vi drikker så meget før koncerten (bandet drak store Jäger-Colaer under intereviewet, red.). Vi ved, at vi bliver smidt ud på det dybe vand, når vi spiller vores første job i et nyt land på en stor festival. Vi betragter det som en stor ære at blive sat til at spille på en så stor og respekteret festival. Det kan være hårdt, men det betyder bare, at vi skal arbejde hårdere.


Thomas Shickle (bas): – Det er en udfordring, og det bliver spændende. Det ville jo selvfølgelig være lettere, hvis folk kendte vores sange, og måske ligefrem kunne lide dem, men på den anden side så gør det også, at ingen sætter forventningerne for højt. Der er ingen hype, vi skal leve op til.

Fred: – I England er der en vis hype omkring os, og det bevirker, at folk godt kan være forudindtagede. Det er de ikke her, og det foretrækker jeg egentlig, for så bliver du bedømt på din musik.

Mainstream møder nyt


Hvordan vil I selv beskrive jeres musik?

Fred: – Modig og kraftfuld musik, som bruger velkendte motiver i en ny kontekst. Vi skriver i en tradition af engelske sangere, der forsøger at blande mainstream med noget nyt, i en bølge, der rækker helt tilbage til Cliff Richard i 50'erne. Han var jo også cool og nyskabende engang, selvom han i dag fremstår som den mest kedelige person, man kan forestille sig.

Thomas: – Sangene er hurtige og korte, og der er ikke så meget gentagelse i dem.


Fred: – Vi vil helt sikkert blive mere bevidste om vores lyd, jo flere album vi får lavet. Vi er stadig ved at udvikle vores lyd. Vi har sange, som er meget live-agtige og nogle, som er meget elektroniske. Der er langt mellem yderpolerne på pladerne, hvis man tager det mest live-prægede og det mest elektroniske.

Mange af sangene er, som I selv siger, hurtige, korte og meget energiske. Hvor kommer energien fra?

Fred: – Energien kommer nok fra den musik, vi gerne ville høre, da vi var teenagere. Og vi vil gerne have, at der er et partyelement i musikken.


I bærer altid jakkesæt på scenen. Hvorfor?

Fred: – For at se godt ud, og for at vise, at vi tager vores job alvorligt, at vi har lyst til at være der og gør noget ud af det. Hvis du ser historiske shows som Bowies sidste show på Ziggy Stardust-turen på Hammersmith Apollo eller ser The Rat Pack i Las Vegas, så er det totaloplevelser, og det vil vi også give. Og det er billigere end fyrværkeri og skaber en festlig stemning.

 


Læs et længere interview om blandt andet Spectors inspirationskilder, og om de er opkaldt efter den morddømte producerlegende Phil Spector, i GAFFAs artikelsektion.

 

ANNONCE