Nyhed

The xx streamer album

Det britiske band udgiver album nummer to på mandag, og du kan høre det nu

Der har gennem længere tid været snak om en opfølger til The xx's anmelderroste debutalbum fra 2009, og det har da også været muligt at høre nyt materiale til koncerter i løbet af foråret og sommeren. På mandag er dagen hvor album nummer to rammer gaden, men allerede nu kan ventetiden siges at være ovre. En uge inden den officielle udgivelsesdato kan man nemlig streame hele albummet på npr music.

"Coexist", som er titlen på den svære toer, skal som sagt efterfølge den meget anmelderroste debut, som også GAFFAs anmelder Kristian Bach Petersen belønnede med flotte ord og fem stjerner. Han skrev blandt andet:

"Niveauet er højt, men Infinity, der i sit mørke lydunivers kunne være hentet på et David Lynch-soundtrack, så godt er det, må fremhæves. Fælles er dog, at alle numrene bevæger sig i det mere tyste, og det kunne være ønskværdigt med et enkelt eller to skridt ud af det tilbageholdte og underspillede. Det ændrer dog ikke på, at xx er en af årets mest interessante og velklingende debuter."

The xx gæstede tidligere i år Danmark i forbindelse med NorthSide Festival i Aarhus. Her var GAFFAs Rune Schlosser blandt publikum og dryssede fire stjerner ud over koncerten, som også bød på numre fra det nye album. Han skrev blandt andet om oplevelsen:

"The xx står for det sort/hvide, det stringente, det minimalistiske, og det smukt forenede mandlige og kvindelige narrative udvikling, der bliver suppleret af nogle intelligente instrumentale forløb og et fremragende lydtapet fra Jamie Smith. Det kan dog også være gruppens anke, at de er så underspillende og tilbageholdende – og netop så definerede. (…) Derudover skal det blive spændende at genhøre dem, efter "Coexist" er kommet – og publikum har kunne tage disse numre til sig, for det virker bestemt lovende".

Om "Coexist" lever op til debutalbummet, kan man selv få lov til at bedømme ved at gå ind på npr.org

Tracklisten til "Coexist":

"Angels"

"Chained"

"Fiction"

"Try'
'Reunion"

"Sunset"

"Missing"

"Tides"

"Unfold"

"Swept Away"

"Our Song"

ANNONCE