Nyhed

Guide: Weekendens bedste koncerter

GAFFA har taget et dyk i weekendens koncertkalender

GAFFA har udvalgt en række koncerter i weekenden, der forhåbentlig kan lokke dig ud til et par musikalske oplevelser. Der er både dancehall, electro, filmmusik, Blachmann, rock, rap og et stort teenageidol i vente. Værsgo'!

FREDAG

København:

Erik Enocksson + Johann Johansson, Hellig Kors Kirken, klokken 20.00

Svensk filmmusiks ener, Erik Enocksson, giver i april en særdeles sjælden koncert som del af CPH PIX-festivalen. Enocksson spiller nemlig så godt som aldrig live. Som en del af det svenske filmkollektiv Fasad har han leveret en række meget roste filmscores. Enocksson optræder med en live uropførelse af den re-arrangerede filmmusik fra "Man tænker sit", komplet for kirkeorgel, to klaverer, vokal og ikke mindst Tritonus korets 40 korsangere dirigeret af Lise Christensen Bjerno.

Også den islandske sangskriver og producer Johann Johannson gæster koncerten, og han har ligeledes skrevet musik til film. Senest har han også været i studiet med Sort Sol, der har indspillet tre nye numre. 

Ginman, Blachman, Dahl, Mikkelborg, Koncerthuset, klokken 20.00

Hver især er de nogle af Danmarks største musikalske personligheder. De kan lide at udfordre. Ikke blot inden for kunstens eksisterende rammer, men også udenfor; dér hvor konventioner endnu ikke er fastlagt. For nogle år siden gav de en udsolgt koncert i Skuespilhuset, og med Slowmotion-Pink følger de nu op på succesen. Bag navnet gemmer sig Lennart Ginman, Thomas Blachman (billedet), Carsten Dahl og Palle Mikkelborg. Kontrabas, trommer, piano og trompet.

BodeBrixen, Stengade, klokken 21.00

Den danske duo Bodebrixen består af Aske Bode og Andreas Brixen, der tilbage i 2006 fandt sammen om musikken i Aarhus og debuterede med deres selvbetitlede album i 2008. I begyndelsen var stilen ren instrumental, men duoens lyd fik snart tilføjet vokaler og udviklede sig til den solvarme pop med elektroniske beats, keyboards og en festlig stemning, som bandet kendes på i dag. Live har de hele fem andre musikere med, så der er lagt i ovnen til en festlig musikalsk oplevelse.

Go Go Berlin, Beta, klokken 22.00

Go Go Berlin indtager scenen med en lyd, en attitude og en professionalisme, der gang på gang viser, at de er garanter for et hæsblæsende energisk show. Det har også gjort, at GAFFA har spået dem til at blive store i 2013. Den unge kvartet tager udgangspunkt i rock-forfædrernes simple og rå udtryk. De har turneret i Danmark og Holland, givet koncerter i Tyskland og er blevet kåret som ugens band på bandbase. De fire unge danskere har været i London og afsluttet indspilningerne til deres kommende debut-album, som der ventes spændt.

The Railthin Brothers, Drone, klokken 22.30

Brødrene Kim og Bo Hjorth Jeppesen, også kendt som PowerSolo, spiller smagsprøver fra deres kommende album, "Heavy Feathers", et album, der har været på vej i hele 16 år. I næste uge varmer duoen op for Jon Spencer Blue Explosion i Odense og Aarhus, henholdsvis Posten 23. april og VoxHall 24. april. Om The Railthin Brothers har Jon Spencer udtalt: "At se the Railthin Brothers er som at få et skud penicillin. Kim Kix og Atomic Child lægger sikkerhedsnettet fra deres supergruppe PowerSolo for at tilgå moderne musik med alarmerende vildhed og listigt dræberinstinkt. Dette er Donkey Punk, når det er mest råt og intenst!"

Rangleklods, natklubkoncert, Rust, klokken 23.00

Rangleklods, som tidligere har stået bag pulten på Rust, har i løbet af det seneste års tid for alvor bevæget sig ud af Berlins dunkle undergrundsklubber og placeret sig solidt som et af Danmarks mest omtalte stjernefrø på den elektroniske scene med sine skarpe kompositioner, melodiske beslutsomhed og eksplosive liveshows. Rangleklods udgav i 2011 den roste ep "Home", og den fulgte han sidste år op med debutalbummet "Beekeeper", hvor han viser sin evne til at skabe musik, der både rækker ud og udfordrer.

Aarhus:

The Woken Trees + The Black Manila, Radar, klokken 21.00

The Woken Trees udgav den 11. marts debutalbummet "NNON", der af GAFFA fik fem stjerner,, hvor der blandt andet blev sagt: "Med et underliggende mørkt, demonpræget og tankevækkende drive kapulterer disse seks unge herrer fra København sig direkte ind blandt de post-punk-fæller, der fortjener plads". The Woken Trees er musikalske slægtninge til bands som A Place To Bury Strangers, The Soft Moon og Swans, men skaber deres egen meget sammensatte blanding af elementer fra goth, støjrock og post-punk. 

Black Manila (UK) besøger for første gang Aarhus i selskab med The Woken Trees, der meget vel kunne beskrives som deres absolutte modsætning. Disse tre unge fyre fra South London spiller solbeskinnet garagerock af den slags, som gør tankerne fjerlette og livet befriende ligetil. Bandet er meget rammende blevet beskrevet som "The Strokes dyppet i lidt Jack White".

Rum 37, Atlas, klokken 21.00

Rum 37 spiller poetisk og dansksproget rock, der ikke mindst er spundet om en nordisk melankoli à la den, vi kender fra de svenske brødre i ånden Kent. Rum 37 ep-debuterede i slutningen af 2011 med et værk, der fik rosende anmeldelser – og herefter gik det ellers stærkt. Således faldt det snart på plads, at bandet skulle spille på Roskilde Festival 2012. Også Spot og Vesterbro Festival har lagt gulv til Rum 37, der i efteråret 2012 sendte det egentlige debutalbum, "Mellem Rum", på gaden – et værk, der blev til i tæt samarbejde med Kent-produceren Stefan Boman.

Klumben, TopGunn & Raske Penge, Train, klokken 21.30

Klumben, TopGunn & Raske Penge tager deres energiske show på tour igen i foråret. Med sig live har har de deres backupband "80ʼerne", der mestrer den digitale dancehallsound til perfektion. Ud over at nedlægge spillesteder, festivaler og medier generelt på stribe har de nu tilføjet endnu en skalp til bæltet. Denne gang i form af den prestigefyldte Steppeulv-pris som årets livenavn. Fuldt fortjent.

Specktors + ELOQ, natklubkoncert, Train, klokken 23.59

Det bliver til lyden af flabet hiphop og bastunge rapbeats, at natklub-koncerten sparkes igang på Train. Siden den amagerkanske undergrundsgruppe udgav sit første album "Shanksville" i 2009, har Spectors spillet over 100 liveoptrædener. I juni 2012 udkom Specktors' seneste album "Kadavermarch" med numre som "Lågsus" (senere version feat. Medina) og "Slædemusik" (senere version feat. Silas Bjerregaard), der flittigt er blevet spillet på P3. Med sig denne aften har de også den anerkendte producer ELOQ bag roret. 

LØRDAG

København:

Justin Bieber, Parken, klokken 19.30 (udsolgt)

Verdens største teenage-sensation i øjeblikket gæster Danmark, med sin verdensomspændende "Believe"-turné. Med over 15 millioner solgte album, 43 mill. Facebook-fans, 22 mill. Twitter-followers og 2,9 mia. Youtube-views har han domineret popkultur verden over siden sin debut i 2009 og er samtidig blevet et af de største fænomener inden for sociale medier. Justin Bieber har udgivet sit tredje studiealbum "Believe", der øjeblikkeligt røg ind som nr. 1 på den amerikanske iTunes-hitliste og på Billboards album-hitliste. Den første single "Boyfriend" solgte 400.000 digitale downloads i den første uge efter udgivelsen af albummet. 

Aarhus:

The Attacks, Studenterhuset, klokken 21.00

Jimmy Attacks hudløst ærlige vokal og Terry Attacks kompetente og fængende guitarriffs sekunderes af Ritchie og Johnny Attacks rytmegruppe, der tonser igennem med både groove, punch og tyngde. Sammen står gruppen stadigt stærkere end nogensinde før med deres "uafrystelige super-rock", som bandets store fan, Rolling Stones senior editor David Fricke døbte musikken. Thee Attacks' seneste udspil, "Dirty Sheets", har allerede opnået stor popularitet i Norden, Tyskland, Østrig Schweiz, Holland, Belgien, Luxembourg og England. Bandet har fået amerikansk agent, Paradigme Agency og er dermed i stald med Bat for Lashes, The National, The Drums og MGMT.

The Artems, Head Quaters, klokken 22.30

Med den maniske og hypnotiserende russiske digter Artem Alexeev i front leverer The Artems et virkeligt originalt liveshow. Som makker har Alexeev den kinesisk-østrigsk operasanger Lai San, og sammen drager de publikums opmærksomhed til dem. The Artems præsenterer en fortryllende blanding af mangfoldige kulturer – lige dele hårdt rockende power polka og groteske kabaret.

Knebel:

Martin Hall, Fuglsøcenteret, klokken 20.00

Den særdeles produktive sanger, sangskriver, musiker, forfatter med mere, Martin Hall, spiller én af sine få koncerter denne aften. I denne måned udgav han det nye album "Phasewide, Exit Signs", der af GAFFA fik fem stjerner og dommen "et gennemmusikalsk roadtrip med den altid så omskiftelige hr. Hall i foruroligende god form."

Slagelse:

Babylove & the van Dangos, Badeanstalten, klokken 21.00

Med fire albums og mere end 400 shows i Japan og hele Europa bag sig, siden deres start i 2004, har Babylove & the van Dangos bevist, at Danmark kan levere ska-bands af international kaliber. Med hovedinspirationen hentet fra 60'ernes Jamaica blander bandet også genrer som soul, reggae, soca og doowop, som danner et musikalsk underlag for sanger Daniel Bromans personlige tekster. Da bandet spillede sidste år på Spot Festival, gav GAFFA dem fem stjerner for deres energiske show.

ANNONCE