Nyhed

Nye navne til Roskilde Festival

Festivalen har tilføjet fem nye navne til programmet

Roskilde Festival har offentliggjort en række nye navne til festivalen. Dels fra deres kampagne "OnStage", hvor festivalgæster har kunnet anbefale deres upcoming yndlingsband, dels et par danske og et enkelt dansk/svensk navn.

Den selverklærede space pop-gruppe Ice Cream Cathedral udsendte i marts deres debutalbum "The Drowsy Kingdom", der fik fem stjerner af GAFFAs anmelder. Ice Cream Cathedral er fremadstormende på den danske scene i øjeblikket både som support for Fallulah, aktuel på årets Spot-festival og nu også på årets Roskilde Festival. 

Aarhusianske Navneløs var i marts måned udvalgt af GAFFA og Promus til vores Raw Music arrangementer. Det skyldtes blandt andet, ifølge chefredaktør Peter Ramsdal, den kvindelige vokalist i front og det eksperimenterende udtryk, der kræver noget af tilhøreren, men samtidig belønner dem med en fascinerende og smuk musik. Med bandets dansksprogede tekster blandes de smalle klange med de melankolske dybder. 


Compadre er både bosat i Stockholm og København og består af tre medlemmer. De kalder deres lyd for alternativ club musik med mellemøstlig bas, Jihad house og Muslimstep. Deres debut-ep udkom i slutningen af 2012 med navnet "Got No Dough". 

De to bands som festivalen udvalgte fra deres "OnStage" kampagne blev danske The Woken Trees, (billedet), der udgav deres debutalbum "Nnon" i marts, som blev belønnet med fem stjerner af GAFFA. Med et underliggende mørkt, dæmonpræget og tankevækkende drive katapulterer disse seks unge herrer fra København sig direkte ind blandt post-punk-fællerne.

Den anden udvalgte artist blev svenske Urban Cone, der spiller indie-electro fra Stockholm. Deres debutalbum udkom i oktober sidste år med titlen "Our Youth".  


Roskilde Festival 2013 løber af stablen den 29. juni-7. juli med navne som Animal Collective, Dead Can Dance, Kraftwerk, Queens of the Stone Age, Rihanna, Slipknot, Sigur Rós og Volbeat, og billetsalget er i fuld gang. Find billetter via GAFFA Live.

ANNONCE