Nyhed

Lyt: 11 essentielle sange i marts

Månedens stærkeste sange, du bare SKAL høre

Påsken er over os, og i den anledning bringer vi et opsamlingsheat over månedens allerstærkeste sange, som du bare MÅ høre. Hør dem alle nedenfor – først enkeltvis og så på en playliste.

Asger Techau - Breathe

Tidligere Kashmir-trommeslager står på egne ben med debutalbummet Phonetics, der landede på butikshylderne i sidste måned. Albummet er produceret af den amerikanske producer Mario McNulty, som trommeslageren mødte under indspilningerne af Kashmir-albummet No Balance Palace tilbage i 2005. Der er ikke tvivl om, hvor Techau tidligere har slået sine folder på sangens luftige kærlighedserklæring.

Miguel - Waves (Tame Impala Remix)


Psych-rockens australske fyrtårn Tame Impala har haft fingrene i Miguel-nummeret Waves, der har fået finslebet kanterne, siden den første gang så dagens lys på albummet Wildheart. Resultatet er et svævende lydunivers, hvor Miguels fløjsbløde vokal bliver båret af klingende guitarstrøg og farvelagt af levende synth.

Iggy Pop & Josh Homme - Sunday


Iggy Pop har slået kræfterne sammen med Queen Of The Stone Age-medlem Josh Homme på albummet Post Pop Depression, der udkom i sidste måned. Den seks minutter lange single er gennemsyret af skarpe guitarfigurer, nonchalant vokal og en overraskende instrumentalpassage.

Navneløs - Kalypso


Det er to år siden, at den danske kvintet udgav debutalbummet Værk, der fik sat en knappenål i orkestrets navn på det danske landkort. De udgav deres andet album Lava i begyndelsen af måneden. Et album, der at dømme efter Kalypso er både malende og drømmende.


Nao - Fool To Love

Den britiske sangerinde og producer Nao står bag en stærk single om hjertebrud, hvor hendes engleblide heliumsstemme genlyder af selvsikkerhed og dundrende bas. Singlen er udgivet på hendes eget pladeselskab Little Toyko, og debutalbummet skulle efter sigende udkomme senere på året.


Jake Bugg - Gimme The Love

I juni måned udkommer albummet On My One, der bliver tredje udgivelse fra den kun 22-årige sanger. Selv lover han, at musikken bliver "mørkere" end tidligere, og at dømme på Gimme The Love har han da også kurs mod et mere støvet og skarpladt udtryk.


Anya - Break Up Battle

ANYA spiller med musklerne på sin seneste single, der bevæger sig væk fra ømskindede ballader og vender sig mod et skarpere udtryk. Hun har samarbejdet med MØ-produceren Ronni Vindahl på nummeret, der efter eget udsagn handler om den krig, der kan udspille sig på tærsklen af et brud.


Azealia Banks - Used To Being Alone

Det er to år siden, at Azealia Banks udgav debutalbummet Broke With Expensive Taste. Ikke længe efter singlen The Big Big Beat slap sangerinden endnu en single i slipstrømmen på sin verbale mudderkastning med rivalinden Iggy Azealea.


FKA Twigs - Good To Love

Et halvt års tid siden minialbummet M3LL155X er FKA Twigs klar med en døsig single, der udkom sammen med en gråtonet video, hvor hun slynger sig sensuelt rundt i hvide lagener. For at vride sidste dråbe ud af karkluden er nummeret også brugt som lydside til en Calvin Klein-reklame med den skrøbelige sangerinde i hovedrollen.


Soleima - Once Was

Den danske sangerinde kombinerer hiphop-elementer med smægtende r'n'b på sin uskyldsrene single, hvor hendes barnagtige vokal som sædvanlig er musikkens omdrejningspunkt. Et stjernefrø i den danske muld, der allerede har fået udlandet til at spærre øjnene op.


M83 - Do It, Try It

Selvom deres seneste album fra 2011 hed Hurry Up, We're Dreaming, har der ikke været meget hastværk forbundet med udgivelsen af Junk, der blev annonceret sammen med den futuristisk legende single Do It, Try It. Frontmand Anthony Gonzales lover, at musikken vil svinge sig op til nye højder, og det tegner da også godt.

ANNONCE