Nyhed

Paco de Lucia kommer til Danmark

Flamenco-guitaristen giver to koncerter til sommer

Den store spanske flamenco-guitarist Paco de Lucia gæster Danmark med sit band, når han giver to koncerter til sommer i henholdvis Aarhus og København. Den 22. juni optræder han i Falconer Salen og den 29. juni i Musikhuset i Aarhus. 

Paco de Lucia blev født i den sydspanske havneby Algeciras i 1947 og begyndte karrieren allerede som 11-årig, og få år efter kom han med på turne med en flamenco-trup under ledelse af danseren Jose Greco. 18 år gammel i 1965 udgav han sit første album, og i de følgende år udviklede han sin helt egen stil på guitaren. Langsomt, men sikkert blev han mere og mere kendt uden for sit hjemlands grænser, ikke mindst i USA, hvor han i 1970 fik et stort gennembrud i forbindelse med en nu legendarisk koncert i Carnegie Hall. Og resten er, som man siger, historie.

Paco de Lucia siger selv, at han forsøger at forene traditon og fornyelse inden for flamencomusikken:

- Jeg har aldrig mistet rødderne i min musik, for så ville jeg miste mig selv. Hvad jeg har forsøgt at gøre er at holde fast i traditionen med den ene hånd og bruge den anden til at grave andre steder for at finde nye ting, jeg kan bringe ind i flamencoen.

Paco de Lucia har også samarbejdet med en række musikere inden for jazz og rock, eksempelvis Al Di Meola, John McLaughlin, Larry Corryell og Chick Corea.

Billetterne er i salg både i Aarhus og København og kan købes via spillestedernes hjemmeside.

ANNONCE