Albumanmeldelse

Paco de Lucia & Group: Recorded Live at the Germeringer Jazztage

Float - Flogging Molly

Paco de Lucia & Group

Recorded Live at the Germeringer Jazztage

Dvd-udgivelse af ti år gammel koncert med den fænomenale Paco de Lucia og hans gruppe

Uden for færgeterminalen i Algeciras, lige overfor Gibraltarklippen står en kæmpestatue af en guitarist med en engels ansigt - Paco de Lucia. Hyldet i hjembyen som den levende legende, han er. Det startede ud på de første kassetter med den unge Paco og hans kammerat fra San Fernando ved Cadiz, sangeren Camarón de la Isla, der ved hver en virtuos udladning på guitaren ville udbryde sit karakteristiske "Oy, Paco!". Camarón forlod os desværre alt for tidligt, men Paco imponerer endnu, og på denne DVD er han her for fuld udblæsning med sin faste gruppe, altså blandt andet ledsaget af sine to brødre, guitaristen Ramon de Algeciras og sangeren Pepe de Lucia. Og det må siges, at som koncerten udvikler sig, er det en sand opvisning i flamenco af den mere fremragende slags. Vi oplever Paco selv alene på scenen, med hele gruppen i skyggen af Pepes vokale udladninger eller på et tidspunkt, hvor danseren Joaquin Grilo lige viser, hvordan flamenco danses.
Der er stykker, hvor den estimerede fløjtenist Jorge Pardo tager os på jazzede ekskursioner, men det er specielt, når vi når ind i flamencoens avancerede rytmiske trådværk og drengene tager afsæt i deres helt forrygende strengeleg, at det for alvor løfter sig.
En virkelig fornem introduktion til flamenco for den udenforstående. Og for os andre gamle fans endnu en lejlighed til at måbe over den portugisiske kvinde Lucias fænomenale sønner fra den spanske havneby på Europas sydspids.

VIL DU LÆSE VIDERE?

Bliv medlem og få fuld adgang til alt indhold på Gaffa.dk

Få første måned for 1 kr. — Herefter kun 29 kr./md.

  • Fuld adgang til alt indhold på gaffa.dk
  • Mulighed for at fravælge annoncer på gaffa.dk
  • Rabat på billetter til udvalgte koncerter og festivaler
  • Adgang til GAFFAs magasinarkiv med over 500 magasiner - Danmarks musikhistorie

Opret din profil


    Allerede GAFFA+ medlem

    ANNONCE