Nyhed

Pop Revo klar med programmet

Den aarhusianske festival for alternativ pop har offentliggjort årets lineup

Pop Revo, den aarhusianske festival for alternativ pop og det, der ligner, har offentliggjort det endelige program for årets festival, der finder sted på VoxHall og Atlas 9.-11. maj. Dermed tilføjer festivalen otte bands fra henholdsvis ind- og udland: Lower, Synd og Skam, Thulebasen, Happy Hookers For Jesus, Emenkaya, Pins, Paddington DC og Causa Sui.

Lower


Lower udspringer af den københavnske punkscene centreret omkring blandt andet spillestedet Mayhem og pladeselskabet Posh Isolation. Lower markerede sig i 2012 med deres debut-ep, "Walk On Heads", samt den efterfølgende single, "Someone's Got It In For Me", senere på året. Begge blev udgivet via det københavnske pladeselskab Escho.

Lower – Someone's Got It In For Me

Synd og Skam (billedet)

Synd og Skam har med tilknytning til det fynske musikkollektiv Af Med Hovedet samt det nyopstartede spillested Henning Young på Amager vist, at pladeselskab og producer ikke er nødvendigt for at markere sig på den danske musikscene: Synd og Skam gør en dyd ud af Do It Yourself-æstetikken og spiller heftig punkrock med danske tekster. Bandet udgav i 2012 ep'en "Blafret Ør Af Kjoler" via Insula Music, en ep, der fik flotte anmeldelser og medførte, at bandet vandt en Steppeulv for "Årets håb".

Synd og Skam – Op Af Dine Lår (live fra Jazzhouse)

Thulebasen

Thulebasen startede ud som et soloprojekt af Nis Bysted (eks-Düreforsög), men efter udgivelsen af "Guitar Wand" (2009) skiftede projekt form til en trio. Det gav nyt liv til basen og medførte det anmelderroste album "Gate 5" fra 2011, et album, der blandt andet indeholdt indie-hittet "Raga Gemini". Gruppen var senest aktuelle sidste år, hvor de udgav den psykedeliske single "Forever Grinning", med fem tilhørende remix-fortolkninger.


Thulebasen – Forever Grinning

Happy Hookers For Jesus

Happy Hookers For Jesus debuterede sidste år med deres selvbetitlede ep via selskabet Vulgar Deformaty, en ep der bød på grunge og punk. Bandet indeholder medlemmer fra Fright Eye og hedengangne Urban Achievers, men dyrker ifølge Pop Revo et mere intellektuelt udtryk.


Happy Hookers For Jesus – Stab You

Emenkaya

Emenkaya er et af de nyeste skud på stammen af aarhusiansk hardcore, der allerede har markeret sig i den danske undergrund. Bandets debutplade vil snart se dagens lys og udgives ligeledes på selskabet Vulgar Deformity, i et oplag på 250 eksemplarer.


Emenkaya – Menneske, Frygt Dig

Pins

Manchester-bandet Pins spiller bittersød popmusik med både distanceret kølighed, støjede passager og fængende melodier. Pins har senest udgivet ep'en "LUVU4LYF" på det ansete engelske selskab Bella Union (Fleet Foxes, Beach House, The Kissaway Trail med flere).


Pins – Shoot You

Paddington DC

Svenske Paddington DC – eller Paddington Distortion Combo – er en gammel ven af Pop Revo. Enmandsbandet Paddington DC alias Carl Olsson spillede tilbage til første Pop Revo i 2004 og har siden hen besøgt festivalen adskillige gange, blandt andet som medlem af The Bear Quartet i år 2009 og med Paper i 2011. 


Paddington DC - Från Hat Till Handling

Causa Sui

Causa Sui har i høj grad været med til at forme den danske scene for psykedelisk rock ved dets udgivelser via blandt andet odenseanske El Paraiso Records, der også styres af Jonas Munk fra bandet. Causa Sui gav koncert til Pop Revo tilbage i 2007 og er snart aktuelle på ny ved udgivelsen af bandets kommende plade, "Euporie Tie", der ligeledes vil udkomme via El Paraiso Records til sommer.


Causa Sui – Mireille

Pop Revo finder sted 9. – 11. maj. På Voxhall og Atlas, Aarhus. Programmet lyder nu som følger: Causa Sui, Pins, Paddington DC, Lower, Synd og Skam,  Thulebasen, Happy Hookers For Jesus, Emenkaya, The Rumour Said Fire, Comet Gain, Shugo Tokumaro, Widowspeak, Mikal Cronin, Mount Eerie, How to Dress Well, Veronica Falls, Woods, R. Stevie Moore, Forest Swords og The Clientele.

Find billetter via GAFFA Live.


 

 

ANNONCE