Nyhed

Will.i.am indrømmer at have stjålet sang

Rapperen er havnet i et sample-problem og indrømmer nu at have stjålet fra en anden producer

Will.i.am har indrømmet, at han har stjålet et nummer fra to danceproducere, Arty og Mat Zo, til en sang på hans egen nye, netop udgivne plade, "#willpower". Men han indskyder dog, at han gjorde det ved et uheld, fordi han var så stor fan af originalen.

Det drejer som tracket "Rebound" lavet af Arty, som will.i.am først proklamerede var brugt i et fælles samarbejde mellem de to:

"Der er denne her sang med Chris Brown, "Let's Go". Arty er en 'dope' producer, så jeg skrev en sang til 'Rebound' sidste år. Jeg kom i kontakt med Arty og viste det til ham, lavede en anderledes version, fordi jeg ikke bare ville tage hans sang og rappe over den. Så vi samarbejdede", fortalte will.i.am til Kiss FM.

Han forsatte med at forklare, at de alligevel havde brugt den originale version, men at der havde været lidt problemer med at få godkendt samplet – den såkaldte clearance.

Men ifølge Arty selv hænger historien på ingen måde sådan sammen. Han har forklaret sin version af sagen på Twitter:

"De har aldrig fået ordnet rettighederne gennem Anjunabeats, som er det eneste selskab, og som ejer retten til 'Rebound'".

De mange beskyldninger har oprørt fans i begge lejre og sendt anklager af sted på Twitter, hvor Chris Brown også er gået i forsvar:

"Jeg aner ikke, hvem Arty er. Jeg har ikke en skid at gøre med, om du er sur eller er. Jeg blev bedt om at synge på en sang, og det var det, jeg gjorde".

Nu har will.i.am så endelig bekræftet, at der aldrig har været tale om et samarbejde mellem ham og Arty:

"Nej, jeg hørte 'Rebound', og så skrev jeg en sang til den, og så kontaktede jeg dem sidste år. Nu er der gået et år, og vi prøver at løse det nu."

Du kan høre de to numre, der er i spil i sagen lige her:

ANNONCE