Nyhed

Marie Key og Avicii dominerer hitlisterne totalt

Singer-songwriteren og dj'en ligger i spidsen over det hele på de danske hitlister

Fredag er den dag, hvor de officielle danske hitlister bliver offentliggjort, og vanen tro kigger GAFFA på toppen og ugens nyheder. Her i sensommeren udkommer der traditionen tro ikke mange nye album, og det afspejler sig på albumhitlisten, hvor kun et enkelt album er nyt i top 40, nemlig Moderat, der går ind på en 32. plads med "II".

Marie Key er som i de senere uger i toppen af albumhitlisten med "De Her Dage" – 41 uger efter udgivelsen – og ligesom i sidste uge er Hansi Hinterseer nummer to med "Heut Ist Dein Tag". One Direction indtager tredjepladsen med "Take Me Home", en bevægelse op fra sidste uges sjetteplads.

Er det småt med nyheder, byder albumhitlisten dog på nogle re-entries, nemlig Rasmus Walter, der er tilbage med en 21. plads med "Lige Her Lige Nu", Pink Floyd med det nyligt koncertaktuelle album "The Wall" vender tilbage med en 29. plads, og endelig går Mumford & Sons igen ind med en 40. plads med "Babel".

Både track- og streaminglisten har som i sidste uge Avicii og "Wake Me Up" som nummer 1, og dette kæmpehit er også det mest spillede nummer på de danske radiostationer i denne uge. Her er det dog en nyhed i toppen og skubber sidste uges etter, Robin Thicke feat. T.I. og Pharrell og "Blurred Lines" ned på en tredjeplads.

Den såkaldte bit-album-hitliste, der tæller downloads fra abonnementstjenester, toppes i denne uge også af Marie Key og "De Her Dage", ligesom i sidste uge, mens den tilsvarende trackliste for enkeltnumre også har allestedsnærværende Avicii og "Wake Me Up" i spidsen. Her er det dog også en nyhed på førstepladsen, og sidste uges efter, L.I.G.A. og "Skylder Dig Ik' Noget", er gået ned på en andenplads.

Med andre ord ligger Marie Key i toppen på alle former for hitlister vedrørende albumsalg og -downloads, mens Avicii topper de tilsvarende lister for singler, streams af enkeltnumre og airplay.

I denne uge har både Ulige Numre og White Lies udgivet nye album, og lur os om ikke de er at finde på næste uges albumhitliste.

Se alle de officielle danske hitlister her.

ANNONCE