Nyhed

Skipper Røvskum: Fra kutter til ketsjer



Skipper Røvskum-crewet, som debuterede sidste år til Strøm med en koncert bestående udelukkende af havlyde, har nu kastet sig over ketsjersporten. Desværre var koncerten ramt af mandefald.

Se flere billeder fra arrangementet i GAFFAs gallerisektion

En af sidste års mest mindeværdige oplevelser på Strøm-festivalen var Skipper Røvskum-koncerten mandag aften på Bryggen. Skipper Røvskum-crewet (Master Fatman, Jan Brandi og Abdullah S) gav en koncert, der udelukkende bestod af numre sammensamplet af lyde fra industrifiskeri: måger, bølgeskvulp, tunge kæder trukket over kutterdæk, det rytmiske tøf fra en motor. Og hey, var det lyden af en hval? Det hele foregik i bælgravende mørke med et par rå containere i ryggen på kajkanten et godt stykke ude i de mere øde områder på Islands Brygge. Og det var intet mindre end magisk.



I år fik oplevelsen sig en fortsættelse, og så alligevel ikke:

 Skipper Røvskum-crewet havde kastet sig over et nyt projekt: En koncert bestående udelukkende af lyde fra ketsjersport. Glimrende idé! Hør det for dit indre øre: Den lille sprødt klikkende lyd af en bordtennisbold. Det tilfredsstillende smæk af tennisbold mod ketsjerstrenge. Serena Williams, der stønner. Suset fra en badmintonfjer.




Koncerten skulle foregå på byens herligste nye spillested, Bygning 5 på Prags Boulevard. 

Desværre fik Kaptajn Tykmester sig åbenbart et svimmelt ildebefindende under lydprøverne, så det blev en amputeret ketsjerkoncert: Jan Brandi og Abdullah S i rimeligt livlig kampform bag pult og knapper på scenen, i forgrunden Kongen af Vesterbro i passende tennishvidt med Adidassvedbånd i panden og bordtennisbat om halsen. Men ingen Kaptajn Tykmester. Og han manglede. Med den sindige præsentation af numre med navne som "Moby Giga Dick" og "Russian Cruiser". Med den svuppende orgel- og pianolyd, der bandt tingene sammen på Bryggekajen.



Til gengæld fik numre med titler som "Alle Baner er Optaget" og "Et bat er også en ketsjer" lov til at hoppe ud i verden blandet med et par hits fra sidste års koncert – og det på et spillested, der har plads til et helt bordtennisbord (og fire spillere) på dansegulvet, uden at det bliver crowdet. Og barpriser så rørende, at man næsten tror, man er i Berlin. Du kan holde øje med Bygning 5 og deres koncerter og klubarrangementer her. 



Vi ser gerne ketsjerkoncerten genoptaget med fuld besætning. Og også gerne til næste års Strøm, hvor en tredje sampling-idé passende kan blive introduceret. Hvis du har en skæv idé, kan du skrive den i kommentarfeltet.





Se flere billeder fra arrangementet i GAFFAs gallerisektion


ANNONCE