Nyhed

Tako Lakos turnédagbog fra Europa kapitel 1

Det danske gypsy beat-band er på europæisk turné og skriver hjem fra landevejen

Se flere billeder fra turnéen i GAFFAs gallerisektion

Det danske gypsy beat-band Tako Lako er i denne sommer draget på Europaturné til England og Ungarn og skriver hjem fra landevejen. Her er deres første bidrag:

Dag 1 - Hedebølge i Budapest

Vi sidder i vores tourbus på en landevej et sted nord for London, da det går op for os: vi er halvvejs gennem vores sommerturné, der har været den mest intense i vores karriere. Over 20 festivaler på tværs af landegrænser – intense tætpakkede koncerter, vanvittige afterparties og tonsvis af psykedeliske oplevelser... Det har kort sagt været nogle vilde sommermåneder, hvor vores syrede sigøjnerbeats er nået ud til et kæmpe publikum - men også nogle måneder, hvor vores samarbejde og venskab er kommet på prøve som aldrig før (prøv du at tilbringe så mange dage og nætter sammen med alt for lidt søvn på alt for små hotelværelser, i fugtige tourbusser og på mudrede festivaler... det er tournélivet på den fede måde!)   

Alligevel er stemningen i bandet maksimal, for i går var sgu en af sommertourens højdepunkter - Sziget Festival i Budapest er en af Europas allerstørste (og fedeste) festivaler med 400.000 besøgende; og vi spillede på festivalens næststørste scene, OTB Stage.   

Der var bare ét problem - Ungarn har i disse dage seriøs hedebølge, så temperaturen var lige omkring de 40 grader. Det lyder umiddelbart megalækkert (og det er det skam også, hvis man som festivalgæst står med en iskold fadøl og nyder det fede musikprogram uden de store bekymringer), men når man som musiker skal levere varen på en enorm scene, der ovenikøbet er placeret så eftermiddagssolen bager direkte ned på én, så har man et problem - især når man spiller så bombastisk musik som vores (hint: SVED). Seriøst, allerede under lydprøven var vi ved at blive grillet; Malene (Brask, saxofon og klarinet, red.) gik på scenen med bare tæer, men fik i løbet af de første to minutter fire brandvabler under fødderne. Ognjen (forsanger, red.) tabte mic'en på scenen, fordi den var blevet så varm, at hans håndled blev stegt. Trods de hårde odds var koncerten en stor succes, og publikum trodsede varmen og holdte en episk fest med os i solen (indrømmet, vi var så smadrede under showets slutfase, at vi ikke vidste, hvor vi befandt os, før vi fik dyppet hovedet i koldt vand backstage).


Resten af dagen kunne vi så endelig nyde hedebølgen og den fede festival. Vi fik lavet nogle sprøde interviews, drak rom og palinka (Ungarnsk nationalsnaps - prøv det...) med drengene fra Dubioza Kolektiv, og så en fantastisk veloplagt Nick Cave på hovedscenen. Ren fucking magi - og i øvrigt endnu federe end hans performance på NorthSide i år.

Vores hotel lå i centrum af Budapest, så Søren (der havde været i Ungarn siden mandag) fik den fede idé, at vi skulle på pubcrawl gennem alle de fede diskoteker og barer, han havde besøgt gennem ugen... Skønt, tænkte vi - så efter en nat med dans, druk og fest endte vi med at slingre hjem gennem Budapests gader i solopgangen; i øvrigt lidt pressede over at vi kun havde to timer at sove i, før vi skulle køres til lufthavnen og fortsætte touren til England. Keep calm and carry on!

Se flere billeder fra turnéen i GAFFAs gallerisektion

ANNONCE