Nyhed

Guide: Her er weekendens bedste fester

Vil du til gigantisk efterfest i DR Byen, høre sublim elektronisk musik i Pumpehuset eller opdage helt nye musikgenrer på PB43 denne weekend? Find vej til den helt rigtige fest her.

GAFFA sætter øget fokus på den elektroniske musik og det sprudlende festmiljø med en fast ugentlig guide til, hvor man finder de bedste fester, de mest interessante dj's og de livligste dansegulve. Følg med her!


Stor efterfest i Koncerthuset
Fredag aften giver den meget populære elektroniske soul-duo Quadron koncert i Koncerthuset. Og det bliver en koncert, hvor den storhittende musik foldes ud på en ny måde: nemlig med sangerinden Coco O i front suppleret af et symfoniorkester, ledet af dette års danske deltager i Red Bull Music Academy i New York, August Rosenbaum. Koncerten blev hurtigt udsolgt, men er man ikke en af de heldige med billet til Koncertsalen, kan man alligevel deltage i løjerne: Når Quadronkoncerten er forbi, åbnes dørene i Studio 1 til en gigantisk efterfest med 400 ekstra billetter til salg og live-optrædener fra Ukendt Kunstner, Eloq og Julius Sylvest, Pede B og dj Noize plus Phase 5.

Hvad: Red Bull Music Academy – Quadron efterfest
Hvor: Koncerthuset, Studio 1
Hvornår: Fredag 6. december fra kl. 22.30
Hvordan: 70 kr. på http://www.billetlugen.dk/musik/31809/red-bull-music-academy-special-quadron/


En varm anbefaling
Hvis festen skal være elektronisk denne weekend, bør man tage i Pumpehuset lørdag aften og høre den tyske elektroniske musiker Carbon, der spillede et af de ubetinget bedste elektroniske live-sæts, jeg har hørt i år, på dette års Fusion Festival i Tyskland (live-sættet kan høres her på Soundcloud.) Og nu er han endelig booket i Danmark. Han headliner sammen med tyske The Glitz, og de suppleres af svenske Solid Snake og danske One Man Orchestra plus Brejner og Madsen bag pulten. Det bliver et kogende dansegulv og en musikalsk optur, man simpelthen ikke må gå glip af.

Hvad: Tanzen Bitte præsenterer Carbon og The Glitz
Hvor: Pumpehuset, Studiestræde 52, Kbh. V.
Hvornår: Lørdag 7. december fra kl. 23
Hvordan: http://billetto.dk/TanzenBitte


Crowdfundet crate-diggeri
Er KILE Danmarks første crowdfundede fest? Muligvis. Den finder i hvert fald sted lørdag aften, og ideen er glimrende: Festen blev kun til noget, hvis nok (mere end 100) havde købte billet inden en bestemt dato i oktober. Den første KILE-fest er dedikeret til "musikalsk arkæologi", også kaldet "cratedigging" og byder på et dj-sæt fra britiske Andy Votel fra Finders Keepers Records, et live-sæt fra britiske Jane Weaver plus et dj-sæt fra Simon Dokkedal & Martin Højland fra Den Sorte Skole (billedet). Forvent masser af glemte, gyldne sager fra musikhistorien og genrer, du ikke anede eksisterede (såsom iransk funk, ungarnsk prog-rock og surfrock fra Thailand), opstøvet fra kasser i musikbutikker over hele verden.

Hvad: Cratediggers Rowenta
Hvor: PB43, Prags Boulevard 43, lille sal.
Hvornår: Lørdag 7. december kl. 21 til 02
Hvordan: 130 kr. på http://www.booomerang.dk/projects/kile-01-cratediggers-rowenta/


Barfest med rock'n'roll
Den første fredag i hver måned er der Guldfest på Høegs, hvilket betyder, at der er skruet ned for prisen på guldøl og op for de festlige lamper. Dj-duoen Harry Rags spiller dansevenlig rock'n'roll, der er happy hour den første time (fra kl. 22) – og ellers 5 guldøl for 100 og to cocktails for 65.

Hvad: Guldfest med Harry Rags
Hvor: Høegs, Enghavevej 20A, Kbh. V.
Hvornår: Fredag fra kl. 22
Hvordan: Facebook-link


Mørk techno på KB18
Skal det være kvalitetstechno med et skud dub, er festen på KB18 fredag nat et godt bud. Her spiller CTRLS som hovednavn suppleret af Christian Rütz, Haddock, Rune Bagge og Martin Schacke. Festen fortsætter til kl. 08 om morgenen, og prisen i døren er decideret rørende: 30 kr. Perfekt, hvis julegaverne er begyndt at belaste dit budget.

Hvad: Remote Enclosure Audio #5: CTRLS
Hvor: KB18, Kødboderne 18, Kbh. V.
Hvornår: Fredag fra kl. 23:55 til 08
Hvordan: Facebook-link


Kædesavs-ædere på Mayhem
Klub Frossen Fisk er gået i det dystre og eksperimenterende hjørne til deres fest nummer fem, som indtager Mayhem i Ragnhildgade lørdag aften. Der er eksperimenterende elektronisk musik fra franke Lafidki (synth, loops og trommemaskiner), postpunk fra danske Chainsaw Eaters (fantastisk navn), trancerock fra Distortion Girls og eksperimenterende elektronik fra Otpei og melankolsk folk fra Taiga Taiga. Husk kontanter.

Hvad: Klub Frossen Fisk
Hvor: Mayhem Kbh, Ragnhildgade 1, Kbh. Ø
Hvornår: Lørdag kl. 21 til 03
Hvordan: Facebook-link

står stadig som de ubetinget bedste elektroniske musik-opture, jeg har haft
ANNONCE