Nyhed

Hør de 10 mest spillede danske julehits 2008-2012

Julen er en tid for traditioner – et finere ord for gentagelser

Vi gør det alle sammen. Støder ind i diverse julesange på denne tid af året – nogle mere frivilligt end andre. Nye kommer til, men hovedsageligt er det de gamle klassikere, der hænger ved. Selvom medievanerne er i opbrud, og streaming-tjenesterne giver os adgang til en verden af musik, så er det tonerne af julehits med årtier på bagen, der serveres i stride strømme med klejnerne og gløggen. Det viser komponistforeningen Kodas nyligt opgjorte liste over de bedst indtjenende danske julehits de seneste fem år.

At skrive et nyt julehit er en svær kunst. Men lykkes det, har du som sangskriver sikret dig en plads i danskernes ører år efter år – i hvert fald i december. Ser man på de bedst indtjenende julehits, er det tydeligt, at julen er traditionerne og gentagelsernes fest. For på listen over de bedst indtjenende julehits de sidste fem år skal man lede længe efter et nummer, der har mindre end fem år på bagen.

Langt de fleste af danskernes foretrukne julehits er fra firserne og halvfemserne. Men på listen over de bedst indtjenende julehits de seneste fem år finder vi dog to hits fra dette årtusinde. Det er Martin Brygmanns titelmelodi til TV2's succesfulde julekalender "Jesus og Josefine" fra 2003 og Drengene fra Angoras alternative bud på en julesang, "Jul i Angora" fra 2004, der trods sin "unge" alder allerede har klassikerstatus – i hvert fald ifølge streaming-tallene.

Listen ser således ud:

Top 10 på indtjening i radioen 2008-2012

1. Jul Det' Cool - MC Einar

2. Let Love Be Love - Juice, S.O.A.P & Christina

3. Når Sneen Falder - Thomas Helmig/Søs Fenger

4. Jul I Angora - Drengene Fra Angora

5. Gnags' Julesang - Gnags

6. Finally It's Christmas Again - You Know Who

7. Den Himmelblå - Shu-bi-dua

8. Lille Messias - Anne Linnet

9. Jesus & Josefine - Martin Brygman & Julie

10. Jul På Vesterbro - Anders Matthesen 

Hør en playliste med sangene på Spoitfy

Hør en playliste med sangene på WiMP

 

 

ANNONCE