Nyhed

Keith Richards fylder 70 år

The Rolling Stones-guitaristen fylder i dag rundt, og det fejrer vi med et tilbageblik på hans begivenhedsrige liv

Udtrykket "live fast, die young" har aldrig været mindre passende end til denne artikel. Keith Richards, født den 18. december i 1943, kan i dag fejre 70-års fødselsdag på trods af at have levet et hæsblæsende liv i overhalingsbanen som guitarist i The Rolling Stones. Sammen med Rolling Stones-sanger Mick Jagger har han desuden skrevet langt størstedelen af gruppens sange. Keith Richards synger desuden leadvokal på udvalgte Rolling Stones-numre.

Keith Richards var i 1962 med til at grundlægge Rolling Stones sammen med sin barndomsven Mick Jagger, Dick Taylor (bas), Ian Stewart (tangenter), Tony Chapman (trommer) og den daværende bandleder Brian Jones (guitar). Taylor, Stewart og Chapman gik dog hurtigt ud og blev erstattet af Bill Wyman (bas) og Charlie Watts (trommer). Bandet debuterede i 1964 med det selvbetitlede album, som sidenhen har fået følgeskab af mere end 30 album og en del udskiftninger i lineuppen. Richards har dog været med i alle årene.

Foruden de talrige Stones-produktioner, har Richards også udgivet to soloalbum, "Talk is Cheap" i 1988 og "Main Offender" i 1992, ligesom han har medvirket på en lang række plader med andre kunstnere som eksempelvis Faces, Marianne Faithfull, Tom Waits, Jerry Lee Lewis og Stones-kollegaen Ronnie Wood. I 2010 udgav han selvbiografien "Life".


Richards er foruden sin rolle i The Rolling Stones kendt for sin karakteristiske personlighed, som blandt andet er blevet brugt som inspiration af Johnny Depp til hans rolle som Jack Sparrow i "Pirates of the Caribbean"-filmene, hvor Richards i flere omgange har optrådt i rollen som Jack Sparrows far. Ifølge musiksiden Ultimate Classic Rock skal Richards igen spille Kaptajn Jack Sparrow senior i den femte "Pirates of the Caribbean"-film, der står til at få premiere i år 2016.

Depp og Richards har i øvrigt også et godt forhold til hinanden privat, hvor Johnny Depp i de sidste fire år har fulgt Richards tæt i forbindelse med en kommende film om den legendariske musiker. Dokumentaren er ifølge Johnny Deep færdiglavet, men der forlyder endnu ikke noget om en premieredato.

Keith Richards har i løbet af sin karriere kæmpet med et massivt stofmisbrug, som har bragt ham i retten hele fem gange i 1967, to gange i 1973, i 1977 og i 1978 for besiddelse af euforiserende stoffer. I dag er Richards stoffri, men han nyder gerne en drink i ny og næ.


Det er ikke kun rent musikalsk, at Richards har været produktiv igennem årene. På den familiære front har Richards fået børnene Marlon Richards, Tara Richards og Angela Richards sammen den italienskfødte skuespillerinde Anita Pallenberg, som han var sammen med i perioden 1967-1979. Hertil kommer børnene Theodora Richards og Alexandra Richardssom han har sammen med sin nuværende kone, modellen Patti Hansen. I tillæg til sine børn har Keith Richards i dag fire børnebørn.

Se Rolling Stones fremføre "Jumpin' Jack Flash" i Hyde Park juli 2013:


ANNONCE