Nyhed

#Kimsvarer – The Broken Beats-sanger svarer læserspørgsmål

The Broken Beats-frontmand Kim Munk svarer på læsernes spørgsmål

Spiser du menneskekød?

(Alexander via Twitter)

– Jamen Alex, det ved du da, jeg gør? Du kommer jo selv i klubben om torsdagen!!

Hvor ligger rummet med alt musik i verden, og hvor er det gemt?

(Mass Thunder via GAFFA.dk)

– Vejen hen til rummet af alt musik – skrevet som uskrevet – består af en kombination af billeder, skabt af kemien i din hjerne. Kan du styre kemien, kan du styre billederne og dermed få access til alt musik. Ikke kun i denne verden her, men hele universet!

Jeg tror, at du – uden at vide det selvfølgelig – spørger, hvordan du finder derhen? Og gps'er, der kan lede dig til IKEA, dur ikke i dette tilfælde, men det gør derimod din intuition, som er navnet på Mass Thunders gps og i øvrigt 6.000.000.000 andres. Du kan styre intuitionen ved at slå bevidstheden til i dit ubevidste jeg.

I mig selv ligger der for eksempel et billede, jeg går ind ad, hvor jeg glædes over livet som mirakel. Jeg står i døren og byder velkommen, og så kan jeg ellers bare tage for mig af alle verdens kombinationer af toner og sætte sammen, hver enkelt tone har et billede og hver enkelt kombination af toner sammen gør et nyt billede, der set udefra nok bedst kan beskrives som en regnbue.

To af sangene fra ep'en i et andet miks end på albummet, hvordan kan det være?

(Dernice via GAFFA.dk)

– Ahh, dejligt spørgsmål. Jo, ser du, planen var at lave et album i Essentials/The Rules-stilen, den der lidt uptempoede, "du du, tji du du du du tji du du", ud ad landevejen uden at se sig tilbage, men i processen syntes vi pludselig, at det kunne være bedre, hvis vi fik en producer til at gøre det for os, men når man lader andre gøre arbejdet, vil det jo altid blive noget andet, og det blev det så, og ud af den blå luft var der ikke mere tid tilbage, før ep'en skulle komme. Vi fik så mere tid mellem ep'en og pladen, og jeg besluttede at indspille numrene igen i vores egen stil – Essentials/Rules-stilen og dermed ramme et album, hvor det som sagt sagde mere "du du, tji du du du tji du du, tji du du du", men nu rendte tiden pludselig ud igen i form af økonomien, som ikke gav muligheden for blandt andet at få det ordentligt mikset, og det er det, som endte på pladen. Plus at ham, der skulle mikse, endte i en skilsmisse, så hans ører faldt af, og rummet med musik blev døvt. 

– Planen er at lave et album kun med Beatet uden The Broken, og det gik vi i gang med her den 28. november 2013, som bliver næste plade med titlen The End og som kommer efteråret 2014, hvorfra den fortløbende single Essentials II kommer i foråret 2014.

The Broken Beats får altid fremragende anmeldelser i pressen, men det er som om, at den brede befolkning ikke har fået øjnene op endnu for dette fantastiske band. Kan det ikke være frustrerende nogle gange som band?

(Dernice via GAFFA.dk)

– Jeg tror, vi havde chancen, efter The Rules kom med i Manden Med De Gyldne Ører, men der var ingen penge, og jeg skyldte hele mit liv væk til banken. Vi betaler alt selv, plus vi får noget støtte fra staten i ny og næ. Så jeg startede et skrotfirma, der handlede med gamle metaller og fik det ganske godt op at køre, men på en arbejdstur til Tyskland brød bilen sammen, og jeg havde brugt alle de penge, jeg havde tjent til at betale gæld af, så jeg måtte skrotte bilen i Tyskland og tage toget hjem, og der stod jeg så i Aarhus uden en krone på lommen og uden indtjeningsmuligheder, så jeg begyndte at samle flasker og fik tjent til at kunne gå i studiet og indspille en julesang, som så kom i radioen, og så tænkte jeg: "Ja, nu prøver jeg sgu igen!" Det vil sige, vi startede igen og dermed titlen "All Those Beginnings".

– Vi har haft mange chancer i The Broken Beats, men vi har selv skullet styre og administrere dem, og det skulle der nu nok have været nogle andre, som så til, skulle det være lykkedes, men nu prøver vi igen, for intet er dødt, alt er i live, og det er jo i sig selv så stort et mirakel, at størrelsen er stor nok til, at vi fortsætter.

Hvad har været den bedste koncert, I har spillet?

(Jens via Twitter)

– Vi har spillet to gode koncerter, den ene til Spot i 2002 – eller også var det 2003 – og en koncert den 16. november 2013 på Studenterhuset i København.

Hvad er Danmarks bedste spillested?

(Henrik via Facebook) 

Det er uden tvivl Head Quarters (også kaldet HQ) i Aarhus. Forplejningen kan ikke konkurrere med andre spillesteder i landet, men spillestedet er lige mig, sådan skulle alle spillesteder i hele verden være, så ville ingen musikere blive for store, og dermed ville der være færre ulykkelige megarige musikere.

Hvad er den mest irriterende henvendelse, du har fået fra en fan? …Og hvad er den fedeste?

(Velvetrevolver via Facebok)

– Jeg har aldrig fået en irriterende henvendelse fra en fan, og de fedeste er der så mange af, at jeg bliver blind på hvilken en, det kunne være. Jeg ville ønske, jeg kunne være mere konkret, men det er en væld af myriader, når først toget kører.

– Jeg kan huske, jeg engang spillede i et Nirvana-kopiband, hvor der kom 370 betalende gæster på det gamle Musikcaféen i Aarhus. Da alle var gået, stod der en tilbage ved udgangen i døren og trykkede mig i hånden, hvorefter han sagde: "Jeg tror ikke på dig, før du har skudt dig selv." Det er nok en af de største komplimenter, jeg har fået, vil jeg tro. Vi spiller i øvrigt Nirvana-kopimusik igen, da det er en musikstil, der mangler udbredelse, så tjek Closeminded ud, hvis du skulle få tid.

Hvad er den bedste sang, du har skrevet og hvorfor?

(Gengis via Facebook)

– Den bedste sang, jeg har skrevet, er Essentials. Den står for mig som begyndelsen på mig selv, og hvad jeg er lavet af, og at jeg godt kan skrive musik. Indtil da troede jeg ikke på noget af det, jeg begav mig ud i, uanset hvad det så var.

Hvis du skulle lave ny musik til en film, der allerede findes, hvad skulle det så være for en og hvorfor?

(Kandiskim via Facebook)

Hey, fedt navn du har. Uha det er skisme et godt spørgsmål.... Nu har jeg jo skrevet på et filmmanuskript i fem år, som har titlen Manden Som Stod Stille. Den kunne jeg for alt i verden godt tænke mig at få færdig og skrevet resten af musikken til. Jeg tænkte lige over, hvilken af de film, som er i dag, og som vi kollektivt kender, men jeg er helt blank. Kunne jeg godt tænke mig at være en film, skulle det være Tilbage Til Fremtiden I, II og III.

Har du nogle gange haft lyst til at kvæle anmeldere?

(Oreolovesdk)

– Nej, aldrig! Jeg har så heller aldrig gået op i anmeldelserne, ud over da vi fik fem stjerner for vores ep. Der undrede det mig, hvordan vi kunne få så høj en karakter, nu hvor produktet ikke var endt, som vi havde tænkt, og jeg undersøgte, hvem anmelderen var. Det viste sig at være en meget kompetent anmelder, så jeg måtte granske mig selv for, om jeg nu havde overset noget. Husk på, at jeg havde været sværtet til i olie fra mit skrotfirma i to år, så jeg skulle lige have pudset brillerne for skrotfedt, og det viste sig, som min trommeslager Mads Tønder sagde, at (og jeg citerer): "Andre har jo ikke set vejen til produktets slutning, så for dem er det jo rigtigt, det, de hører." Og det er jo meget simpelt, andre er jo ikke følelsesmæssigt involveret i at bygge huset, de kan jo bare flytte direkte ind og sætte sig i sofaen og tænde for deres yndlingsfilm, imens bordet bugner af ens yndlings chips og -dip.

Hvad er den mest irriterende opførsel fra publikum til koncerter?

(Adam via Facebook) 

Det er, når en fra publikum bliver inviteret op og spille guitar, hvorefter at vedkommende begynder at stoppe musikken og spille sit eget reggae og prøver at få resten af bandet til at spille med på det, hvorefter jeg bliver nødt til at stikke vedkommende penge for at gå ned fra scenen.

Hvad er Danmarks bedste band (, der ikke er The Broken Beats)?

(Jacob via Facebook) 

Spleen United. Og John Mogensen, dog er han jo ikke iblandt os mere.

Hvad er din yndlingsjulesang?

(DJ via Facebook) 

– Det må være | med Jim Reeves, så bliver det vist ikke meget mere jul:-) Og en glædelig en i øvrigt, til alle jer fra alle os i The Broken ChristmasBeats.