Nyhed

Roskilde Festival annoncerer første navne

Skandinaviens største musikfestival har taget hul på programoffentliggørelsen, som blandt andre byder velkommen til MØ og Haim

Roskilde Festival er i dag begyndt at annoncere, hvilke artister man kan opleve på Dyrskuepladsen i 2014. Denne mandag kommer de første tre artister, blandt andre MØ, Deerhunter og sidst men ikke mindst søskende trioen Haim.

MØ var også at finde på programmet til dette års udgave af festivalen, hvor hun spillede på talentscenen Pavilion Junior, men mon ikke hun får en lidt større scene i det kommende år, hvor hun også vil have sit længeventede debutalbum ude i forretningerne.

Ud over MØ vil man også kunne opleve det amerikanske indie-rockband Deerhunter, som tidligere i år udgav albummet "Monomania", som fik en flot anmeldelse af GAFFAs Pelle Sonne Lohmann, der gav det fem stjerner under overskriften: "Endnu en perle fra de amerikanske lofi-rockere."


Det sidste act blandt dagens annonceringer er den amerikanske søskendetrio Haim. Pigerne udgav i år deres debutalbum "Days Are Gone", som har fået stor succes verden over. Albummet fik fire stjerner af GAFFAs Pelle Sonne Lohmann, der også faldt for Haims Fleetwood Mac-inspirerede rock, 80'er-synthpop og 90'er-r&b. 

Programchef for Roskilde Festival, Anders Wahrén fortæller følgende om offentliggørelsen af Haim, Deerhunter og MØ: 

"2013 har virkelig været et godt år for Haim. Vi har holdt øje med dem i noget tid, og vi tror, at det er i 2014, de peaker. Jeg så dem selv første gang på en festival i foråret, og allerede der var de virkelig velspillede og klar til store scener. Siden har de ikke set sig tilbage. Så vi er ikke i tvivl om, at de er i stand til at erobre publikum og fylde nærmest hvilket som helst af vores scenerum ud."

"Deerhunter spiller alt for lidt på vores breddegrader, så jeg er ret stolt af, at det er Roskilde Festivals gæster, der får fornøjelsen af netop dem. De leverer klassisk, alternativ indie-rock fra den aboslut øverste liga, og deres sceneshow er fantastisk flamboyant. Det er lige noget for os."

"Og så er der jo MØ: der er intet, der tyder på, at hendes formkurve nogensinde knækker. Hvis vi skruer tiden et år tilbage, var der relativt få, der rigtigt kendte hende, og alligevel måtte mange gå forgæves til festen på Pavilion Junior et halvt år efter. Så vi spurgte hende, om hun ikke har lyst til at folde sit stjernepotentiale ud på en noget større scene i 2014. Heldigvis sagde hun ja."

I morgen er Roskilde Festival igen klar med flere navne, som de lover bliver "Heavy". Følg med her på siden.


ANNONCE