Nyhed

Sanger spået gennembrud i 2013 er død

Den hollandske sanger og sangskriver The Child of Lov blev kun 26 år

For et år siden lå hans navn på flere musikmagasiners lister over kunstnere, der blev spået et gennembrud i 2013, og i februar modtog han musikmagasinet NME's Philip Hall Radar Award, der gives til kunstnere med et stort potentiale. Nu er han død, kun 26 år gammel. Den hollandske sanger og sangskriver The Child of Lov, med det borgerlige navn Martijn William Zimri Teerlinck, døde den 10. december af komplikationer i forbindelse med en operation på et hospital i Amsterdam. Ifølge NME led The Child of Lov af en hjertesygdom.

The Child of Lov debuterede i november 2012 med singlen "Heal", der i januar blev fulgt op af "Give Me". I begyndelsen af sin karriere ville han ikke afsløre sin identitet, hvilket gav anledning til en del presseomtale. I juni udsendte han sit selvbetitlede debutalbum med gæsteoptrædener af markante kunstnere som Damon Albarn og Doom og fik fine anmeldelser, heriblandt fire stjerner af GAFFAs Christian Erin-Madsen med blandt andet følgende ord: "Han snor sig ind imellem soul, bastunge produktioner, ofte slæbende hiphop og en lys vokal, som om rødder fra Georgia er til stede, men i en opdateret, til tider club-præget, til tider dybfølt udgave." Albummet blev dog ikke den helt store salgssucces.

Trey Reames, The Child of Lovs manager, har ifølge NME udsendt følgende erklæring: "På vegne af familien og som hans manager må jeg fortælle, at Martijn William Zimri Teerlinck, alias Cole Williams, alias The Child of Lov, alias Sun Patzer, ikke længere er blandt os. Han levede et liv, hvor han måtte kæmpe. Med hans egne ord: 'Da jeg var yngre, havde jeg en hård tid rent fysisk. Jeg har set for mange hospitalssenge. Det gjorde mig stærkere. Det får dig til at forstå, at døden altid er nær, for hvem som helst. Og hvor en fantastisk ting livet er, og hvor taknemmelige vi burde være.'"

The Child of Lov nåede kun at give ganske få liveoptrædener. I maj aflyste han alle sine planlagte koncerter, blandt andet på Glastonbury Festival, efter eget udsagn fordi han ikke havde fuld kunstnerisk kontrol over dem.

Ifølge NME var The Child of Lov ved sin død i gang med at arbejde på sit andet album.

Se musikvideoen til The Child of Lovs debutsingle "Heal":

ANNONCE