Nyhed

Se videoer fra BBC-yndlinge

Det britiske medie har samlet videoer fra 15 artister, som efter deres udsagn bliver store i det kommende år

Året 2013 spiller på sidste vers, og som altid er nytår lig med forudsigelser for det kommende. BBC har netop udgivet en liste over 15 nye artister, "Sound of 2014", som de i 2014 sætter deres penge på bryder bredt igennem. Listen byder på en stribe vidt forskellige kunstnere fra rundt om i verden.

Blandt andet er Skandinavien repræsenteret i form af australsk/svenske Say Lou Lou (billedet), der i dette efterår gæstede Train i Aarhus som opvarmning for Foals. Her fik tvillingeparret tre stjerner af GAFFAs anmelder Ole Rosenstand Svidt, som også pointerede Miranda og Elektra Kilbeys potentiale.

En af listens i alt 12 solister er britiske FKA Twigs (på billedet, red.), som blandt andet står bag singlerne "Papi Pacify" og "Water Me". Se videoen til sidstnævnte herunder. Musikken er elektronisk, og lyden er følelsesbetonet, dyb og til tider dyster. FKA Twigs har en mangfoldig baggrund som sanger, skuespiller og danser, hvor hun blandt andet har optrådt i Jessie J's video til singlen "Do It Like A Dude".


En anden spændende solist er amerikanske Chance The Rapper, som er godt i gang med at følge i sporene på sin Chicago-nabo Kanye West. Chancellor Bennet, som gemmer sig bag kunstnernavnet Chance The Rapper, har allerede fået stor opmærksomhed for sin psykedeliske, jazzede, acid-rap, som tidligere i år gav ham titlen som Rolling Stones 2013 "Hot MC". Du kan høre Chance the Rapper og hans seneste single "Everybody's Something herunder.

BBC laver senere en "shortlist" med fem af de 15 navne og kårer til sidst en vinder. 2013's vinder var Haim, som må siges at have fået stor succes i 2013 og netop har meldt deres ankomst til Roskilde Festival 2014.

BBC har som sagt givet 15 bud på morgendagens stjerner, og herunder kan du se videoer fra samtlige artister:


BBC Sound Of 2014 on MUZU.TV

ANNONCE