Nyhed

Guide: Disse album skal du glæde dig til i februar

Vi kigger nærmere på de mest markante udgivelser i februar måned

Vi er gået ind i en ny måned, og i den forbindelse har vi kigget i kalenderen for at se lidt på, hvad vi kan forvente af markante albumudgivelser i februar. Efter en vanligt stille januar måned begynder de nu at ske noget i februar på udgivelsesfronten. Vi tager albummene fra en ende af:

4. februar: Fallulah: Escapism

Sangerinden og sangskriveren er aktuel med toeren oven på det storsælgende debutalbum, "The Black Cat Neighbourhood" fra 2010.


4. februar: Dúné: Wild Hearts

Mattias Kolstrup & Co. er klar med deres tredje album, "Wild Hearts", deres første siden "Enter Metropolis" fra 2009 og deres første som kvartet. Ifølge bandet handler albummet blandt andet om mange af verdens mørke sider, men også hvorfor verden er smuk og unik.

4. februar: Klak Tik: The Servants


Den dansk-engelske, London-bosatte folk-rock-gruppe under ledelse af sanger og sangskriver Søren Bonke er klar med opfølgeren til den roste debut "Must We Find A Winner" fra 2011.

4. februar: The Migrant: Beads

Den danske folk-rock-gruppe, hvis frontfigur er Bjarke Bendtsen, er klar med deres tredje album. The Migrant udgav senest 2011's "Amerika", som GAFFA tildelte fem stjerner.


4. februar: Stoffer & Maskinen: Astronaut

Elektroduoen alias sanger og tekstforfatter Christoffer "Stoffer" Budtz og musiker, komponist og producer Andreas "Maskinen" Sommer – også kendt for sit arbejde med Marie Key – er klar med efterfølgeren til den selvbetitlede debut fra 2010.

4. februar: Eels: Wonderful, Glorious


Den amerikanske sanger og sangskriver Mark Oliver Everett alias E er med band klar med sit 10. studiealbum, opfølgeren til den roste "Tomorrow Morning" fra 2010. Albummet bliver fulgt op af en koncert i Falconer Salen 6. april.

11. februar: Foals: Holy Fire

Det engelske mathrock-inspirerede band med de kantede rytmer er tilbage med deres tredje album, efterfølgeren til "Total Life Forever" fra 2010. Begge gruppens første album har fået fem stjerner af GAFFA, så der er noget at leve op til.


11. februar: Azealia Banks: Broke With Expensive Taste

Azaelia Banks slog for alvor sit navn fast med nummeret 212, der udkom i september 2011. Debutalbummet skulle have været i pladebutikkerne i efteråret 2012, men det blev udskudt til 11. februar i år.

18. februar: Dangers Of The Sea: Dangers Of The Sea


Den danske folk-rock-gruppe, der tæller medlemmer fra Slaraffenland, Saybia og Efterklang, og som optrådte på Roskilde Festival 2012, er klar med deres debutalbum.

18. februar: Vinnie Who: Midnight Special

Diskoprinsen er klar med den endnu ubetitlede opfølger til sin succesfulde debut "Then I Met You" fra 2010. Singleforløberne "How Can I Be Sure" og "The Wiggle" er allerede blevet pæne hits.


18. februar: Iceage: You're Nothing

Det unge danske punkband følger op på den to år gamle debut "New Brigade", der vakte opmærksomhed langt ud over Danmarks grænser. Albummet udkommer internationalt via det prestigefyldte engelske/amerikanske pladeselskab Matador, der også er kendt for navne som Cat Power, Interpol og Sonic Youth.

18. februar: Nick Cave & The Bad Seeds: Push The Sky Away


Mørkemanden og hans band er klar tilbage deres 15. studiealbum, som bliver opfølgeren til "Dig, Lazarus, Dig!!!" fra 2008 og er blevet indspillet med bandets faste samarbejdspartner Nick Luanay i La Fabrique-studierne i Sydfrankrig. Desuden kan bandet opleves på årets NorthSide Festival.

18. februar: Major Lazer: Major Lazer Frees The Universe

Dancehall/reggae/elektrogruppen tidligere alias Diplo og Switch, nu bestående af Diplo, Jillionaire og Walshy Fire, er på vej med opfølgeren til debuten "Guns Don't Kill People... Lazers Do "fra 2009.


25. februar: Atoms For Peace: Amok (billedet)

Thom Yorke og co. er klar med debutalbum. Atoms For Peace består af Radiohead-sangeren Thom Yorke, Red Hot Chili Peppers-bassisten Flea, Beck med flere-trommeslageren Joey Waronker, produceren Nigel Godrich (Radiohead med flere) og slagtøjsspilleren Roy Refosco.

25. februar: Emmylou Harris & Rodney Crowell: Old Yellow Moon


Countrylegenden Harris er klar med en duetplade med sin gamle makker Rodney Crowell, der spillede med i hendes The Hot Band i 70'erne.

25. februar: 50 Cent: Street King Immortal

Rapperen fik sit kommercielle gennembrud med nummeret "In Da Club" og debutalbummet "Get Rich Or Die Tryin'"  for 10 år siden. Nu er hans femte album på vej.


ANNONCE