Nyhed

Nye navne til Spot Festival

16 nye Spot-navne er tilføjet programmet

Spot Festival lukker yderligere op for posen forud for festivalen den 3.-4- maj i Aarhus. Denne gang med 16 tilføjelser: 

er tilbage og har fået pladekontrakt, spillet koncerter i det amerikanske og blevet et blogosfærisk fænomen, siden hun stod på Spot-scenen for et år siden. 

Ane Trolle stiller for første gang i Spot-regi op under sit borgerlige navn og leverer toner fra det roste solomateriale. 


De lovende spacepoppere i Ice Cream Cathedral vil kunne trække på den debutplade, som er lige på trapperne, og Lulu Rouge medbringer band og vokalister for ligeledes at lufte nyt materiale fra en snarligt kommende udgivelse.

Anders Rhedin, som tidligere har slået sine folder i Choir of Young Believers, optræder under sit synthbaserede Dinner-alias med en skæv omgang popeksperimenter, barytonvokal og betragtninger fra L.A. 

Også i Karrierekanonen er synthen populær, hvilket vinderne fra 2011, Kites and Komets er et tydeligt bevis på med deres dansable og soulprægede electropop. Spot præsenterer også Artificial Brothers fra en to år ældre årgang af samme konkurrence. Gruppen har brugt mellemtiden på at modne sin melankolske indierock under et eksil i den nordvestjyske hjemegn. 


Rock Hard Power Spray-guitaristen Frederik Valentin kigger forbi med sit kompromisløse Complicated Universal Cum-projekt og syrer i den forbindelse ud i selskab med et fem mand højt orkester. I samme trancetilstand kan man med fordel forvilde sig ind forbi de finske Kiki Pau, som ligeledes sigter mod både det indre og ydre rum med delvist improviserede guitarudladninger.

Både Death Valley Sleepers og The Good The Bad bærer præg af en forkærlighed for Californien. I førstnævntes tilfælde er det solbeskinnet syrerock, der møder en naiv tresserpop og tilsættes subtile elementer af starthalvfemsernes breakbeat-tradition. I The Good The Bad fremmanes et reelt bud på en ny instrumental afart af surfrocken, som både er tro mod ophavet, men også udstikker kurs mod andet farvand end det, der normalt ventes fra amerikanske vestkyst.

Også Dangers of the Sea har blikket rettet mod det nordamerikanske i form af folk-rocket 70'er-nostalgi med country-anelser. Gruppen spiller ny, nordisk americana med en særlig forkærlighed for Neil Young.


Folkeklubben spiller popsange til den tænkende m/k, som stadig kan lide at mærke sit hjerte banke. Og de deler denne poetiske interesse med Dylan Thomas-dyrkerne i Eggs Laid by Tigers, som på sidste års debut fandt plads til både erotiske jazzballader og profan gospel. Og i samme, fortrinsvist afdæmpede afdeling finder man Sebastian Lind, som efter P3-hit og udenlandsk opmærksomhed allerede udpeges af mange som en sangskriver med en stor karriere foran sig.

Se hele programmet til Spot Festival her

Billetter til Spot Festival kan købes via GAFFA Live


ANNONCE