Nyhed

To af Jamaicas største reggae-stjerner spiller i Danmark

To markante regge-artister gæster Danmark over to omgange

Capleton (billedet) og Everton Blender betragtes som nogle af de ypperste brobyggere mellem reggae og dancehall, begge fra Jamaica. Til maj gæster de nu det aarhusianske spillested VoxHall.

Capleton
Capleton dukkede i første ombæring op i 80'erne, hvor han scorede en lille stak mindre hits, men det var i starten af 90'erne, at han for alvor begyndte at slå sit navn fast. Op igennem 90'erne blev manden blot yderligere populær i reggae/dancehall-kredse, og han har siden formået at fastholde sin status som én af genrens største og betydeligste navne. 

Capleton har turneret verden tynd adskillige gange, og så er han i øvrigt manden bag det velgørende og årligt tilbagevendende liveshow "A St Mary Mi Come From", hvis overskud går til lokale skoler og hospitaler.

De sidste tre udgivelser af Capleton har alle fået enten fem eller seks stjerner af GAFFAs anmeldere. Her i blandt live-albummet fra 2003 "Live At Negril, Jamaica", hvor GAFFAs Henrik Bæk udtalte at "Capleton giver flere glimrende eksempler på, hvorfor han har opnået en status som en af dancehallmusikkens sværvægtere".

Everton Blender
Everton Blender startede karrieren med at deltage i amatør-sangkonkurrencer på Bohemia Club i Kingston i slutningen af 70'erne, hvor han typisk fortolkede Dennis Brown-sange. Han optrådte siden med diverse "sound systems" og udgav en håndfuld singler, inden han i første ombæring droppede karrieren i midten af 80'erne.

Everton Blender vendte imidlertid tilbage til musikken i starten af 90'erne, og denne gang fik han øjeblikkelig succes med albummet "We No Jus' A Come", der også hittede stort i England. Siden har han fastholdt sin position som én af Jamaicas vigtigste og mest prominente musikere.

Everton Blender spiller på VoxHall den 17. maj og Capleton på VoxHall den 24. maj. Det er også muligt at købe partoutbillet til begge koncerter. 

Billetter kan blandt andet købes via GAFFA Live

Læs mere her:

http://www.fondenvoxhall.dk/vare/229-voxhall-everton-blender-jm
http://www.fondenvoxhall.dk/vare/225-voxhall-capleton-jm


ANNONCE