Nyhed

Jamaicanske Capleton gæster Aarhus

"Let’s get ready to rumble" på VoxHall på fredag

"Let's get ready to rumble", lyder det fra en kendt amerikansk bokseannoncør, når der bydes på boksning i verdensklasse. På samme måde kan man bruge vendingen, når der nu på fredag den 24. maj bydes op til hårdtslående dancehall og smæk-hamrende fed roots-reggae i sværvægtklassen, når Yard Rumble i samarbejde med VoxHall byder op til en reggaeaften i Aarhus.

Capleton debuterede med albummet "Lotion Man" i 1991, men først i 1993 slog han for alvor sit navn fast, denne gang med albummet "Alms House", hvis titelnummer stadig sætter gang i reggae-diskotekerne.

Sidenhen har King Shango, The Prophet eller The Fireman, som Capleton også kaldes, udsendt mere end 20 album, hvoraf albummet "Still Blazin'" fra 2002 blev nomineret til den prestigefyldte Grammy.

Med sange som "Slew Dem" og "Bun Out Di Chi Chi" kom Capleton for nogle år på kant med den engelske organisation Outrage!, der er forkæmper for homoseksuelles og lesbiskes rettigheder, idet organisationen var af den opfattelse, at numrene var homofobiske.

Capleton blev derfor i en årrække bandlyst fra at optræde i Europa, indtil han i 2007 sammen med en række andre reggaekunstnere underskrev The Reggae Compassionate Act (RCA) som et led i Stop Murder Music-kampagnen og ved samme lejlighed afstod fra at synge homofobiske sange.

Capleton har turneret verden tynd adskillige gange, og så er han for øvrigt manden bag det velgørende og årligt tilbagevendende liveshow "A St. Mary Mi Come From", hvis overskud går til lokale skoler og hospitaler.
 
Musikalsk er Capleton blandt andet kendt for sit perfekte flow og hårdt-rammende hook, der vil sende de fleste af hans kollegaer til tælling i ethvert dancehall-battle, og der venter derfor VoxHall og Aarhus en stor koncertoplevelse, når Capleton går på scenen fredag den 24. maj.
 Dørene åbnes klokken 20:00 med koncertstart klokken 21:00.

Droop Lion (Jamaica) og Kali-ma Sound (Aarhus) sørger for den perfekte opvarmning på denne super-reggaeaften i Aarhus.

Let's get ready to rumble……

Find billetter til koncerten via GAFFA Live.

ANNONCE