Nyhed

Dropkick Murphys: Det vigtigste live er rene sokker

Vi har fanget det amerikanske folk-punk-band forud for deres koncert i København mandag

Der er dømt fest og ballade, når irsk folkemusik og god gammeldags punk endnu engang støder sammen i Dropkick Murphys' keltiske fællessang-univers. Bandet lagde vejen forbi Danmark 28. januar 2012, da de gæstede Store Vega til en udsolgt koncert. Nu vender gruppen tilbage til en koncert samme sted næsten på årsdagen, helt præcist mandag den 21. januar.

Dropkick Murphys har hentet inspiration hos navne som Stiff Little Fingers, The Clash og AC/DC. De har været en del af den amerikanske punkscene siden 1997, hvor de udsendte debutalbummet "Do or Die". I alt er det blevet til otte studiealbum og en stribe live-plader. Gruppen er aktuelle med deres ottende album "Signed and Sealed in Blood", der landede i butikkerne den 8. januar.

Vi har fanget sanger og bassist Ken Casey for at få en statusrapport.


"Vi har ramt en bakketop"

Hvordan har I det?
– Godt, tak. Vi er ved at gøre klar til at lave nogle små promotion-shows, før vi tager ud på landevejen.

I har lige udgivet jeres nye album "Signed And Sealed In Blood", kan du fortælle en smule omkring, hvad det er for et album?

– Det er alle de bedste elementer fra Dropkick Murphys' karriere, der er sat sammen på én plade. Alt fra sing-a-long-anthems til den mere opildnede irske musik. Vi føler, at vi endelig har ramt en bakketop, så at sige. Det er Dropkick Murphys, når vi er bedst.

Hvor lang tid har det taget jer at lave det?

– Det har nok taget omkring ni måneder,  hvor vi tog ind og optog det sidste sommer.

Hvordan var processen for jer?


– Den var sjov, for det sidste album var en konceptplade ("Going Out In Style", red.), så lige så meget som det var en stor udfordring, og vi nød at lave det, lige så meget har vi nydt at have en større frihed omkring at skrive sangene denne gang. Vi har kunnet skrive dem en ad gangen, om hvad vi nu lige havde lyst til. Det var sjovere, fordi vi ikke hele tiden skulle tænke på at forbinde sangene i en større samlende historie, som det sidste album.

Hvordan er det gået i øvelokalet?

– Mange af de her sange har vi allerede spillet live forskellige gange siden i sommer, så vi er rimelig godt kørende. Vi støver bare lige de sidste tre-fire stykker af, som vi ikke har spillet så meget. Vi er stort set klar til at spille albummet fra ende til anden.

Hvad kan vi forvente af koncerten i Vega i København?

– Vi elsker Danmark. I har altid været gode ved os. Der er et meget entusiastisk publikum for os der, og jo mere publikum giver os, jo mere giver vi tilbage. Vi forstærker hinanden, og det leder som regel til virkelig gode koncerter, som vi også forventer om denne.

Hvad står der normalt på jeres forplejningsliste, når I er ude og spille?


– De to vigtigste ting er cigaretter og nye sokker. Jeg ryger ikke selv, men nogle af de andre gutter kan godt lide, at de ikke behøver tage hele byen rundt for at finde cigaretter. Og lige meget hvor længe man er på turné, så løber man altid tør for rene sokker. Vi beder om seks par nye sokker, og det er så bekvemt. Men vi behøver ingen grønne M&M's.

Hvad gør I, lige før I går på scenen?

– Vi stikker næverne sammen, før vi går på scenen. Det er primært fordi, vi er syv, så vi putter hænderne sammen, for at vi kan tælle og være sikre på, at der er syv næver i kredsen. Vi har prøvet at gå på scenen, hvor vi havde glemt en, så det er godt at vide, at alle er der og klar. Haha.

Hvad hører I i tourbussen?

– Vi lytter faktisk ikke så meget til musik på turné. For det meste ser vi film og dvd'er, for at få musikken lidt på afstand. Jeg vil dog sige, at der er en tendens til, at det er Iron Maiden-dvd'er, der bliver sat på.


Billetsalget til koncerten er i fuld gang via GAFFA Live.

ANNONCE